Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Να δώσουμε πρότυπα στο λαό

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζουν τα αντικειμενικά συμφέροντα της πλατιάς πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού, απέναντι στα εργατικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, που ταλανίζουν τον τόπο.

Η διάχυση των Θέσεων μέσα από την πολιτική πράξη των κομμουνιστών στην καθημερινή μας ζωή θα κινήσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης των λαϊκών μαζών, που αδρανούν κάτω από την πίεση των δυνάμεων του δικομματισμού. Η διαμόρφωση των πολιτικών δυνάμεων που θα συσπειρωθούν σ' αυτόν το δίκαιο αγώνα, σε εθνικό, όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, άρχισε να χαράζει στον ορίζοντα της κυριαρχίας του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Ετσι, σήμερα, η ταξική σημαία του Κόμματος δεν πρέπει μόνο να κυματίζει της πολιτικής του Κόμματος, αλλά και να τεθεί αντιμέτωπη με τους υποταγμένους και τους συνεργάτες της «νέας τάξης». Η ταξική ανάλυση του χαρακτήρα των πολιτικών κομμάτων στις Θέσεις της ΚΕ είναι το γεφύρι για το ρωμαλέο αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Εδώ, λοιπόν, επικεντρώνει την επίθεσή της η πλουτοκρατία, με το συρφετό των λακέδων της. Αναγκασμένη από τους καιρούς να φτιασιδώνει τη δημοκρατία, ντυμένη τα κουρέλια του πλουραλισμού μέσα στην κωμωδία του κοινοβουλευτισμού ως ανώτατου σταδίου της δουλοπαροικίας. Το ψωραλέο κάρο της αντεπανάστασης, σέρνουν ο κ. Κωστόπουλος με την παρέα του. Αμετροεπείς και φαμφαρόνοι, ηγετίσκοι της κακιάς ώρας, προσβάλλουν βάναυσα την κομμουνιστική μας σεμνότητα, ημών των ανώνυμων - επώνυμων, που γεννηθήκαμε και γεννήσαμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους εκτελεσμένους κομμουνιστές.

Δε χτίζουμε το λαϊκό αγώνα για να στήσουμε επάνω καρικατούρες, αλλά την Κεντρική Επιτροπή του μέλλοντος.

Καλά που φύγανε τώρα και όχι την ώρα της μεγάλης αντιπαράθεσης. Σύντροφοι, ας στοιχηθούμε ώμο με ώμο, να στηρίξουμε το συγκεντρωτισμό, τη συνισταμένη της αλληλοεκτίμησής μας, για να δυναμώσουμε τη δημοκρατία μέσα στο Κόμμα. Να δώσουμε στο λαό τα πρότυπα που χρειάζεται, να αναπτύξει τον αυτοσεβασμό του, να ανυψώσει την εικόνα που έχει για την αξία και χρησιμότητά του στην οικονομία, στην πολιτική, στον αθλητισμό, στη μόρφωση.

Αξίες βγαλμένες από το χοντρό μολύβι της βιοπάλης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΛΑΚΗΣ

Γιατρός

Θεσ/νίκη

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποχαιρέτησε τον σ. Νίκο Τσάμη (2023-05-31 00:00:00.0)
Φόρος τιμής στον πρωτοπόρο κομμουνιστή λογοτέχνη Ζήση Σκάρο (2022-08-18 00:00:00.0)
Η ιδεολογική διαπάλη είναι σύμφυτη με την ταξική πάλη (2017-02-12 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία (2013-10-15 00:00:00.0)
Καλό κατευόδιο σύντροφε Χαρίλαε (2005-05-24 00:00:00.0)
Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στο δεξιό οπορτουνισμό, θεμελιακό κριτήριο ισχυροποίησής του (2004-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ