Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την Τρίτη το... δεύτερο μέρος

  Η Διακυβερνητική, η εταιρική σχέση ΕΕ -Τουρκίας, ο πληθωρισμός, το Χρηματιστήριο, αλλά και η υπόθεση Σφηνιά,  τα θέματα που εξετάστηκαν

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που... εργάζεται επιχείρησε τελικά να φιλοτεχνήσει η χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, αφού κατά τα άλλα δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε αποφάσεις για τα δύσκολα προβλήματα της συγκυρίας που έχουν ανακύψει για το ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, όπως γνωστοποιήθηκε, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη...

Στο μεταξύ θα έχει προηγηθεί η διήμερη σύνοδος του ΠΑΣΟΚ για τα οργανωτικά (αρχίζει σήμερα), όπου και δεν αποκλείεται να επανακάμψει η γκρίνια, γεγονός που αναγκάζει τον πρωθυπουργό να προσέρχεται σήμερα στο βήμα της συνόδου με διάθεση να τηρηθούν «χαμηλοί τόνοι».

Οσον αφορά τη χτεσινή συνεδρίαση, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η επικείμενη Διακυβερνητική Διάσκεψη και κυρίως οι συζητήσεις για την εταιρική σχέση ΕΕ - Τουρκίας, ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, την ερχόμενη Δευτέρα. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα, η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την «εμμονή» της στο κείμενο της εταιρικής σχέσης να επαναλαμβάνεται «αυτούσια» η διατύπωση του Ελσίνκι.

Πριν από τη συζήτηση για την εταιρική σχέση υπήρξε ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής από τον Γ. Παπαντωνίου, για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και για τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, το Χρηματιστήριο αποτελεί «θύμα διεθνών συγκυριών», ενώ σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι την ερχόμενη περίοδο, και για όσο θα διατηρηθεί η ανοδική πορεία του πετρελαίου και του δολαρίου, θα παρουσιάζει αυξητική τάση. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν... Πάντως για τα θέματα της οικονομίας δεν υπήρξε περαιτέρω συζήτηση, αφού ο Γ. Παπαντωνίου κλήθηκε από τον Απ. Κακλαμάνη να παραστεί στη συζήτηση που γινόταν στη Βουλή εκείνη την ώρα για τα πανωτόκια, με συνέπεια να αποχωρήσει από την Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία την Τρίτη θα συνεχίσει τις εργασίες της με το ίδιο θέμα.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης αναφορά από τον Δ. Ρέππα για την επικοινωνιακή διάσταση που έλαβε τις τελευταίες ώρες η υπόθεση με την αυτοκτονία του Π. Σφηνιά. Οπως ειπώθηκε, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός, ενώ ο Κ. Σημίτης φέρεται να περιορίστηκε στην επισήμανση ότι πρέπει να υπάρξει προσεκτική μελέτη των υπηρεσιών για το τι πραγματικά συνέβη. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν παράλληλα ότι το κλίμα που απέπνεε η αναφορά στην εν λόγω υπόθεση είναι ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως πρόκειται για ένα συμβάν που «επιβαρύνει την πολιτική ζωή».

Τέλος, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευδαν χτες τις πληροφορίες ότι υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά του Κ. Σημίτη στη συνεδρίαση σχετικά με τους 61 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνυπέγραψαν την Ερώτηση για την «Ολυμπιακή», σε αντίθεση με τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να έχει εμφανιστεί ενοχλημένος, επειδή οι βουλευτές «παίρνουν γραμμή από συνδικαλιστές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σύγκρουση συνεχίζεται (2001-04-04 00:00:00.0)
Στο πρόγραμμα σύγκλισης υποτάσσεται η κυβερνητική πολιτική (2000-05-09 00:00:00.0)
Πληθωρισμός, ΟΝΕ και εκλογές στο επίκεντρο (1999-08-24 00:00:00.0)
Αυξήσεις - ντροπή 2% για ολόκληρο το 1999! (1998-10-24 00:00:00.0)
"Βροχή" αυξήσεων στο δεύτερο εξάμηνο (1997-04-24 00:00:00.0)
Οριστικό "πράσινο φως" για τα αντιλαϊκά μέτρα (1996-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ