Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
HΠΑ - ΕΥΡΩΠΗ
Καλλιέργεια τεχνητού κλίματος τρόμου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η πρόκληση τεχνητού κλίματος τρόμου συνεχίστηκε με την επίσημη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες «να είναι προσεχτικοί όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μετά τις πληροφορίες ότι η αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας», σύμφωνα με το κανάλι «Fox News». Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας με οδηγία του συνιστά στους Βρετανούς ταξιδιώτες σε Γερμανία και Γαλλία να αποφεύγουν σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, τουριστικές ατραξιόν και μέσα μαζικής μεταφοράς, αυξάνοντας το βαθμό επικινδυνότητας για τις εν λόγω χώρες, ενώ το Φόρεϊν Οφις βρίσκεται σε επιφυλακή. Ακόμη και η Ιαπωνία εξέδωσε χτες ταξιδιωτική οδηγία.

Σύμφωνα με το «Fox», ο κατάλογος των «στόχων των τρομοκρατών» που ως διά μαγείας περιήλθε στα χέρια των μυστικών μυστικών υπηρεσιών είναι μακρύς: Ο Πύργος του Αϊφελ και ο καθεδρικός της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, ο πύργος της τηλεόρασης στην Αλεξάντερ Πλατς, το ξενοδοχείο «Αντλον» στην πύλη το Βραδεμβούργου στο Βερολίνο κ.ά.

Η τρομολαγνική εκστρατεία, που έχει εξαπολυθεί, έχει ως κινητήριο μοχλό τις ΗΠΑ, αλλά για ευνόητους λόγους - εξαιτίας της διάχυτης λαϊκής δυσαρέσκειας και των κινητοποιήσεων εργαζομένων ενάντια στα μέτρα λιτότητας - και παρά την αρχική δυστοκία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμπλέουν. Το περιοδικό «Spiegel», στην ηλεκτρονική έκδοσή του, αναφέρει ότι τα σχέδια για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη απεργάσθηκε «ο τρίτος στην ιεραρχία της αλ Κάιντα, σεΐχης Γιούνις αλ Μαουρετάνι, σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν». Στελέχη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να μεταβούν στο Αφγανιστάν για «ανακρίσεις», ενώ το περιοδικό «Focus» συμπληρώνει την «εικόνα του τρόμου», αναφέροντας ότι το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε στην Ευρώπη εξαιτίας των υποκλαπέντων από το βρετανικό κρατικό κέντρο παρακολουθήσεων GCHQ των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανάμεσα σε οκτώ Γερμανούς και δύο Βρετανούς, που είχαν τη βάση τους στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αόριστες «απειλές» τροφοδοτούν σενάρια τρόμου (2011-09-10 00:00:00.0)
«Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» επιδιώκει ο Μπράουν (2009-11-25 00:00:00.0)
Στο «πορτοκαλί» η τρομο-λαγνεία (2004-08-10 00:00:00.0)
Και νέες βομβιστικές επιθέσεις (2002-10-19 00:00:00.0)
Οι πράκτορες... (2002-07-11 00:00:00.0)
...μας θέλουν ...«ανήσυχους»! (2002-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ