Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η αγανάκτηση να γίνει ψήφος προοπτικής

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές έκανε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Από τη χτεσινή περιοδεία στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου της Αθήνας
Από τη χτεσινή περιοδεία στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου της Αθήνας
Σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ψήφος είναι όπλο του λαού, η δικαιολογημένη αγανάκτησή του μπορεί να γίνει δύναμη, ενισχύοντας παντού, σε Δήμο και Περιφέρεια, τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Νωρίς το πρωί, με την Καλλιόπη Μπουντούρογλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και τους Στέλιο Λάμπρου και Ρεγγίνα Σβολωπούλου υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου Αθήνας, στη Λιοσίων. Συζητώντας με υπηρεσιακούς παράγοντες κι εργαζόμενους υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την τέτοια τακτοποίηση των συμβασιούχων, υποδομές για το λαό (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, αποχέτευση, χώροι άθλησης, παρεμβάσεις στα σχολεία), μείωση τελών κ.λπ.

Προειδοποίησε ότι με το νέο μισθολόγιο έρχονται νέες μειώσεις στο εισόδημα των επίτηδες στοχοποιημένων από την κυβέρνηση δημοσίων υπαλλήλων. Κάλεσε τους εργαζόμενους από αυτήν την καθημερινότητά τους να βγάλουν συμπεράσματα, να πουν «όχι», να ορθώσουν ανάστημα, να βάλουν φρένο στα νέα, ακόμα χειρότερα μέτρα που η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι της για την επομένη των εκλογών. Υπογράμμισε ότι τέτοια χαρακτηριστικά έχει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που στέκεται απέναντί τους, η μόνη ψήφος που δεν ερμηνεύεται αλλιώς παρά σαν διάθεση του λαού να αγωνιστεί για ό,τι δικαιούται.

Το μεσημέρι, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Αγκαβανάκη συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κατόπιν αιτήματός της. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μειώσεις στους μισθούς και οι αντιασφαλιστικές αλλαγές στον κλάδο.

Το βράδυ, μαζί με τον Αποστόλη Γαρμπή, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, περιόδευσε σε καταστήματα της Αχαρνών στον Αγιο Νικόλαο και τα Κάτω Πατήσια. Παντού παράπονα από μικρεμπόρους και ΕΒΕ για την καθίζηση της αγοράς μετά τα άγρια μέτρα, για την περαίωση, τον ΦΠΑ, τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά.

Κάλεσε τον κόσμο που προηγούμενα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την ψήφο του να διαμορφώσει ένα συσχετισμό που θα τον βρει στο πλευρό του την επομένη των εκλογών, στους αγώνες που είναι ανάγκη να αναπτυχθούν. Συμπλήρωσε ότι αυξημένα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ακόμα η ανάδειξη κομμουνιστών σε θέσεις διοίκησης σε Δήμους και Περιφέρειες, θα συμβάλουν ώστε να παρθούν μέτρα - ανάσες για τους ανθρώπους του μόχθου (π.χ. μείωση λογαριασμών και τελών), μέτρα άμεσης ανακούφισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ