Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προκλητική ψηφοθηρία στη φτωχή αγροτιά

Στη Θεσσαλία, όπου χιλιάδες μικροί αγρότες ξεκληρίζονται εξαιτίας και της πολιτικής του κόμματός του, περιόδευσε ο Αντ. Σαμαράς

Οπως και επί ΠΑΣΟΚ, έτσι και επί ΝΔ, η ενιαία αντιαγροτική πολιτική του δικομματισμού έβγαλε τους αγρότες στο δρόμο. Στην κάλπη πρέπει να πληρώσουν και οι δύο

ICON

Οπως και επί ΠΑΣΟΚ, έτσι και επί ΝΔ, η ενιαία αντιαγροτική πολιτική του δικομματισμού έβγαλε τους αγρότες στο δρόμο. Στην κάλπη πρέπει να πληρώσουν και οι δύο
Με άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης και φραστική επίθεση κατά του μνημονίου επιχειρεί ο Αντ. Σαμαράς να προσεταιριστεί και να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, μπροστά και στην κάλπη του Νοέμβρη. Την τακτική αυτή ακολούθησε και στην τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία, όπου για λόγους ψηφοθηρίας «χάιδεψε τα αυτιά» των αγροτών παραμένοντας ωστόσο στοχοπροσηλωμένος στη νέα ΚΑΠ, που οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα τους φτωχούς αγρότες.

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να δοθούν αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ «και όχι οριζόντιες μέσω ΠΣΕΑ» για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγρότες από το πράσινο σκουλήκι, αλλά και τις ζημιές που έχουν γίνει στο βαμβάκι λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.

Σε καθαρά προεκλογικούς τόνους δε δίστασε να δηλώσει ότι αν δε δοθούν οι αποζημιώσεις «ο αγρότης θα ζήσει μια βαθιά τραγωδία», κρύβοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του όχι μόνο βρέθηκαν απέναντι από τις κινητοποιήσεις των αγροτών τον περασμένο χειμώνα, αλλά, επιπλέον, υπηρέτησαν με συνέπεια ως κυβέρνηση την πολιτική της ΚΑΠ, που πετάει βίαια τους φτωχούς καλλιεργητές από το χωράφια τους και επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης σε ολοένα και λιγότερα χέρια.

Για τους ίδιους ψηφοθηρικούς λόγους ανέφερε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της εκτροπής του Αχελώου. Υπερασπίστηκε επίσης το πακέτο - κοροϊδία των 500 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η ΝΔ στους αγρότες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν υπερασπίζεται το εισόδημα του γεωργού και του κτηνοτρόφου και, αντίθετα, «έχει επενδύσει σε μια νέα τακτική φόβου εις βάρος των αγροτών». Τα λόγια της υποκριτικής συμπάθειας φυλλορρόησαν από μόνα τους όταν ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ εργάζεται για να ενταχθούν οι αγρότες «στην καινούργια, σύγχρονη, ευρωπαϊκή προοπτική», όπως προβλέπει η νέα ΚΑΠ.

Αντάξια της πρωθυπουργικής κοροϊδίας σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων ήταν η απάντηση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος κινήθηκε στην ίδια γραμμή της εξαπάτησης. «Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση - και πάλι - εξαπάτησης των πολιτών», αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι η πρωθυπουργική δήλωση «θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν από το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Νοεμβρίου».

Για την «ταμπακιέρα» όμως περιορίστηκε να διαπιστώσει δημαγωγικά ότι «οι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τα μέτρα του μνημονίου», αναπαράγοντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα που στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν τα ψίχουλα στους απόμαχους της δουλειάς οι οποίοι φυτοζωούν με τις πετσοκομμένες συντάξεις πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ