Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Θα πάρουν απάντηση και στους δρόμους και στην κάλπη

Μεθαύριο το νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Να δώσουν απάντηση στις προσβλητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού με τη μαζική, αποφασιστική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση, τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καλούνται οι συνταξιούχοι από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «εμείς οι συνταξιούχοι δεχθήκαμε στις πλάτες μας την άγρια αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. Τσάκισε το πενιχρό συνταξιουχικό μας εισόδημα με την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού, το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, τις αυξήσεις του ΦΠΑ και της φορολογίας. Χειροτέρευσε τη ζωή μας με την αφαίρεση εξετάσεων και φαρμάκων από τις λίστες των Ταμείων. Με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ και τα άλλα τιμολόγια, η ζωή μας δεν γίνεται απλώς δύσκολη αλλά οδηγείται στην εξαθλίωση».

Μετά από όλα αυτά, υπογραμμίζει, «αλλά και εκείνα τα αντεργατικά μέτρα που έπονται μετά τις περιφερειακές εκλογές, θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την προεκλογική δήλωση του πρωθυπουργού για βοήθημα - φιλοδώρημα στους συνταξιούχους και το επιστρέφουμε. Οι συνταξιούχοι δεν είμαστε επαίτες, αλλά διεκδικούμε την πλήρη ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας με βάση τις ανάγκες μας και τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι συνταξιούχοι που γίνονται μάρτυρες και θύματα των πιο άγριων αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, «που ζούμε και βιώνουμε τα μεγάλα δράματα μέσα στις οικογένειές μας, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν έχουν δουλειά και χρήματα να εκπληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες, στις επικείμενες εκλογές θα δώσουμε την απάντηση που χρειάζεται με την υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης"». Μαζική αγωνιστική απάντηση θα δώσουν και την ερχόμενη Δευτέρα με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης «και μετά τις εκλογές μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών τους», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτοί που έχουν καταδικάσει τη νέα γενιά παρουσιάζονται ως «σωτήρες» της (2020-09-03 00:00:00.0)
Βρώμικη προπαγάνδα μπροστά στη νέα επίθεση (2013-02-01 00:00:00.0)
Καλούν σε κλιμάκωση και κινητοποίηση τη Δευτέρα (2012-10-05 00:00:00.0)
Παρά το χιονιά μαζεύτηκαν να κουβεντιάσουν για αγώνες (2004-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-11 00:00:00.0)
Προχωρούμε ολοταχώς (1996-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ