Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Ζούμε σε μία περίοδο, που χαρακτηρίζεται από επιδρομές στις λαϊκές κατακτήσεις, αλλαγές στα σύνορα, σκληρό ανταγωνισμό για τη διανομή και αναδιανομή των αγορών και του πλούτου, που παράγουν με ιδρώτα και αίμα οι εργαζόμενοι.

Οι αξίες της ταξικής πάλης του κοινωνικού αγώνα αμφισβητούνται και λοιδορούνται. Καταπατούνται ωμά τα δικαιώματα και οι στοιχειώδεις ελευθερίες. Συσσωρεύονται κεφάλαια και κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν μια βασανιστική καθημερινότητα.

Η νέα γενιά μεγαλώνει σε πλήρη ανασφάλεια.

Η παιδεία αποτελεί για τις λαϊκές οικογένειες από τα πιο σημαντικά προβλήματα, αφού αυτό που επιτεύχθηκε είναι η σταδιακή και όλο μεγαλύτερη εμπορευματοποίησή της, η δε παραπαιδεία που διογκώθηκε είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Το σύστημα υγείας, ο μεγάλος ασθενής που όλο και περισσότερο σπρώχνεται προς την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος (π.χ. εισιτήριο για εξέταση απογευματινά ιατρεία με πληρωμή) εις βάρος των εργαζομένων.

Η ΝΔ μιλά για ελευθερία επιλογής γιατρού και επιλογές για όλους.

Τι ελευθερία επιλογής γιατρού μπορούν να έχουν τα 2.000.000 του πληθυσμού που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, οι 500.000 και πλέον άνεργοι το 1,7 εκατ. που ζουν με 450 ευρώ, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι χιλιάδες ανασφάλιστοι και όσοι εργάζονται με μερική απασχόληση;

Η ανεργία ανέρχεται στο 11%, εάν αφαιρέσουμε τις κυβερνητικές αλχημείες, όπως Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης δηλαδή μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δύο ή και τέσσερα άτομα, ή τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εμείς σαν Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση του Δήμου Πυθαγορείου, που όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε μπροστάρηδες στους λαϊκούς αγώνες για τις συγκοινωνίες, το ασφαλιστικό, τα πεδία βολής, για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας, τη δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας και όχι θέσεων μερικής απασχόλησης ή συμβασιούχων που δημιουργούν ρουσφετολογική σχέση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων προς άγραν ψήφων, που αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που πλήρως θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και που θα είναι λαϊκή περιουσία η φαρμακοβιομηχανία, απευθυνόμαστε προς:

Την εργατική τάξη, τους αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους εμπόρους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων, τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστική, Λιμενικό, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και ιδιαίτερα σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν στις δημοτικές εκλογές με την ψήφο τους, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη να δώσουν ένα δυνατό χαστούκι στο δικομματισμό και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, διότι απέδειξε ότι είναι το μόνο κόμμα που αντέχει, ξέρει να μάχεται, προσπαθεί για την ενότητα και τη συσπείρωση, σέβεται τις συνεργασίες, η δε πολιτική του απαντά στο σήμερα και το αύριο των λαϊκών συμφερόντων.

Για το λαό δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εάν θέλει να ανοίξει στις 8 του Μάρτη ένα παράθυρο αισιόδοξης προοπτικής απ' όπου θα φυσήξει αναγεννητικός αέρας Λαϊκής Δυναμικής.


Δημήτριος ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ
Επικεφαλής της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης του Δήμου Πυθαγορείου Σάμου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ