Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΛΕΣΒΟΣ
Ξεδιπλώνεται η προεκλογική δραστηριότητα

Σοβαρός προβληματισμός αναπτύσσεται στα λαϊκά στρώματα κατά τις περιοδείες και συζητήσεις που ξεδιπλώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, απ' άκρου σ' άκρου στο νομό.

Την Κυριακή ο Ηλίας Βουλβούλης επισκέφτηκε τη Λήμνο και μίλησε σε εκδήλωση της ΑΕ Αήμνου του ΚΚΕ για την Παιδεία, όπου τόνισε ότι «η κυβέρνηση και ΝΔ μέσα και από τα προγράμματά τους προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της γνώσης και της εκπαίδευσης, παραδίνοντας τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις. Αναγκάζουν τον εργαζόμενο γονιό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών του, για να φτάσουν τελικά να καταλήξουν μισομορφωμένοι, μισοκαταρτισμένοι, μισοάνεργοι, βορά στις κερδοσκοπικές ορέξεις του κεφαλαίου».

«Δεν είναι τυχαίες οι προτάσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ για "μη κρατικά πανεπιστήμια"», επισήμανε ο Ηλίας Βουλβούλης «ούτε είναι τυχαία η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγχώνευση του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Εργασίας. Σκοπεύουν, τόνισε, να προωθούν τους μισοκαταρτισμένους νέους, που θα βγαίνουν από τα κάθε λογής ΙΕΚ και τα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις που θα ελέγχουν όλα τα παραπάνω».

Ο Η. Βουλβούλης ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για «ενιαίο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο που θα μορφώνει τους νέους και θα διαμορφώνει πολίτες υπεύθυνους, με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κρίση, για ενιαία δημόσια και δωρεάν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που θα αξιοποιούν την έρευνα προς όφελος της κοινωνίας και όχι των μονοπωλίων, για πτυχία που θα εξασφαλίζουν δουλιά στους κατόχους τους». Κάλεσε, τέλος, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές «να γράψουν τον επίλογο στο ζήτημα "παιδεία" με δυναμικούς αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, με λαϊκό μέτωπο, ενισχύοντας στις 7 του Μάρτη αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Στη Λήμνο εξάλλου περιόδευσε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, όπου επισκέφθηκε τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες της Μύρινας, τα χωριά Ατσική, Μούδρο, Καμίνια, Αγιο Δημήτριο, Νέα Κούταλη, Πλάκα, Παναγιά και Κοντοπούλι και συνομίλησε με τους κατοίκους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες, καλώντας τους να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και να μαυρίσουν το δικομματισμό που τους επιφυλάσσει νέα χειρότερη πολιτική λιτότητας από τις 8 του Μάρτη.

Την Κυριακή ο Σταύρος Σκοπελίτης επισκέφτηκε τα χωριά Αργενο, Σκαμιά και Λεπέτυμνο όπου συζήτησε με τους κτηνοτρόφους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία όπως είπε «οφείλονται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που μας υποχρεώνει να εισάγουμε γαλακτοκρεατοκομικά προϊόντα και ταυτόχρονα μας βάζει πλαφόν στην παραγωγή, παρά το ότι ως χώρα είμαστε ελλειμματική σ' αυτά». Ο Στ. Σκοπελίτης κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να «ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που έγκαιρα τους προειδοποίησε για τα αντιλαϊκά μέτρα, όταν οι άλλοι γνώριζαν αλλά έκρυβαν, το κόμμα που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Ο Βαγγέλης Παλαιολόγος τη Δευτέρα περιόδευσε στο Παλαιοχώρι, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μαρασμό και την ερήμωση που δημιούργησε η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη λεσβιακή ύπαιθρο. Εκεί συνομίλησε με τους λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι του επισήμαναν την ανυπαρξία υποδομών και το κακό χάλι στο οποίο βρίσκονται όσες έγιναν π.χ. δρόμοι, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στον υποψήφιο βουλευτή να επισημάνει ότι «η ανάπτυξη που επαγγέλλονται οι εταίροι του δικομματισμού, είναι ανάπτυξη που υπηρετεί τους λίγους. Τα όποια έργα γίνονται, τόνισε, εξυπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις ανάγκες τους και γι' αυτό ο λαός πρέπει να δώσει στα κόμματα της πλουτοκρατίας ένα καλό μάθημα, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ».

Χτες το βράδυ ο Ηλίας Βουλβούλης περιόδευσε στην Κουλμπάρα της Μυτιλήνης, ο Βαγγέλης Παλαιολόγος στα Βασιλικά και το Σταυρό και ο Σταύρος Σκοπελίτης στα χωριά Κάτω Τρίτος Ιππειος, Συκούντα.

Σήμερα Τετάρτη το πρωί ο Σταύρος Σκοπελίτης θα περιοδεύσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και το βράδυ στην Αγία Παρασκευή και τη Νάπη, ενώ ο Ηλίας Βουλβούλης θα περιοδεύσει στη Λαγκάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παντός καιρού» οι κομμουνιστές υποψήφιοι βουλευτές (2004-02-17 00:00:00.0)
Περιοδεία στη Λήμνο (2001-08-02 00:00:00.0)
Περιοδεία στη Λήμνο (2001-04-12 00:00:00.0)
Πλατιά δυσαρέσκεια από την κυβερνητική πολιτική (2000-09-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ (2000-03-02 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα (1996-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ