Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΑΔΕΔΥ
Πορεία ιδιωτικοποιήσεων και... «κοινωνικός διάλογος»

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του δημοσίου και η αναγνώριση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα αποτελούν ορισμένους από τους βασικούς άξονες της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Αποδεικνύοντας παράλληλα την πλήρη ταύτισή του με τις θέσεις της ΝΔ. Οι παραπάνω θέσεις επιβεβαιώθηκαν, ουσιαστικά, από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ στα γραφεία της.

Την επισήμανση του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΠΑΜΕ, ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά πανεπιστήμια οδηγεί μοιραία στην ύπαρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν τη διέψευσε αλλά συμπλήρωσε ότι «το σοβαρό κράτος λειτουργεί πολύ πιο καλά αν μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά. Και καλώς ή κακώς υπάρχει αγορά στην εκπαίδευση. Υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα, υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», για να προσθέσει ότι σε άλλες χώρες υπάρχουν μηχανισμοί πιστοποίησης, όπως στην Κύπρο, που αξιολογούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να δουν αν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, ανέφερε ότι με πρόσχημα πάλι το δημόσιο συμφέρον πρέπει να δούμε πού μπορεί το δημόσιο να παίξει στρατηγικό ρόλο και πού μπορεί μερικές υπηρεσίες να τις αφήσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί ότι για θέματα όπως η κοινωνική ασφάλιση, το μισθολόγιο, ζητήματα δημοκρατίας, τη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας κ.ά. ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να τα απαντήσει παραπέμποντας γενικά και αόριστα σε ένα μελλοντικό «κοινωνικό διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ