Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Αποτροπιασμός για το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ΕΛΚ

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας για το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα που υιοθέτησε το πρόσφατο 16ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το ΕΛΚ εξομοιώνει το βάρβαρο, τερατώδη ναζιφασισμό με τον κομμουνισμό και ζητά να ξεκινήσει ένα νέο κυνήγι μαγισσών κατά των μελών και στελεχών των κομμουνιστικών κομμάτων που μένουν πιστοί στα υψηλά ιδανικά τους.

Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι το ΕΛΚ «καθυβρίζει, προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων κομμουνιστών που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από το ναζιστικό τέρας». Επισήμανε πως με το ψήφισμα αυτό το ΕΛΚ αποδεικνύει ότι στηρίζει τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό και τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικρατούν στις πρώην σοσιαλιστικές - υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ - χώρες.

Ακόμα ο Στρατής Κόρακας ανέφερε ότι η δίωξη των κομμουνιστών ακολούθησε πάντα τη δίωξη κάθε προοδευτικής αντίληψης και υπενθύμισε ότι από τους κομμουνιστές ξεκίνησε και ο Χίτλερ. Στη συνέχεια επισήμανε ότι με το ψήφισμά του το ΕΛΚ επιδιώκει να ανακόψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του τόνισε ότι οι πολιτικοί του ΕΛΚ «θέλουν να χτυπήσουν τους πρωτοπόρους αυτού του αγώνα που είναι οι κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ