Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλεκτικές συγγένειες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΝΤΩΣ, εάν συνεχίσει έτσι αυτό το προεκλογικό παζάρι μεταγραφών «πρώην» στελεχών και βουλευτών, μετά από τρεις - τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις θα βρεθεί ο Παπανδρέου επικεφαλής της (πρώην) κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και ο Καραμανλής του ΠΑΣΟΚ...

Γιατί στα ονόματα του Παπαθεμελή, του Μάνου, και του Ανδριανόπουλου, προσθέστε και όλες τις προηγούμενες μεταγραφές τύπου Κοντογιαννόπουλου και θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα γίνονται περίεργα.

Είναι, βέβαια, σαφές ότι ίδιες πολιτικές μπορούν να εκπροσωπηθούν από τα ίδια πρόσωπα, ανεξαρτήτως ποιο θα είναι το χρώμα της σημαίας. Ομως ο τυχοδιωκτισμός είναι πασιφανές πως τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μερικοί αρέσκονται να αποκαλούν την κατάσταση αυτή ως «ρευστό πολιτικό σκηνικό», όμως μάλλον πρόκειται για υγρό μείγμα πολιτικάντηδων που έχει μπει στο ...μίξερ της αρπαχτής.

ΕΔΩ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, εκεί Λαλιώτης, πού είναι ο Λαλιώτης; Τον ...παπά παίζουν προφανώς εκεί στο ΠΑΣΟΚ με τον πρώην γραμματέα τους, που βεβαίως απόσχει, εμμένοντας στα όσα έχει δηλώσει, παραβρίσκεται όμως ως σύμβουλος σε επικοινωνιακά επιτελεία χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο.

Ποιος ξέρει, ίσως να είναι και αυτές πρακτικές της ...συμμετοχικής δημοκρατίας, που στο ανώτερο επίπεδο του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζονται μέσω ...«αφανών στελεχών».

Πάντως, ανεξαρτήτως του εάν διαθέτουν τον ίδιο τον Λαλιώτη, είναι σαφές ότι διαθέτουν χαρακτηριστικά της πολιτικής τακτικής του. Η εντυπωσιοθηρία βρίσκεται σε πρώτη ζήτηση.

ΕΞΑΙΡΕΤΗ η προσπάθεια Πάγκαλου σε τηλεοπτικό πάνελ να απολογηθεί για τις 500 απολύσεις στην επιχείρηση ΠΑΛΚΟ προ μερικών μηνών: Αυτά - λέει - γίνονται και σε άλλες χώρες!

Να υποθέσουμε μήπως ότι οι απολυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι τέτοιων επιχειρήσεων πρέπει να παρηγορηθούν από τη διαπίστωσή του πως αποτελούν ...παρενέργειες της παγκοσμιοποίησης και μέρος ενός γενικότερου φαινομένου;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μάλλον θρασύτατη άποψη από μια κυβέρνηση που έχει επιδοτήσει με εκατομμύρια τέτοιου είδους εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ