Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μες στην ανασφάλεια οι νέοι στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης Ν. Νικοπολιτίδου και Θ. Κυριακίδη

Με τους νέους που βρίσκονται στο κατώφλι της αγοράς εργασίας, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, συζήτησαν χτες ο Θόδωρος Κυριακίδης και η Νένα Νικοπολιτίδου, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κατά την περιοδεία τους στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Προβληματισμοί και σχόλια για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου, αλλά προπάντων η ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, μονοπώλησαν την κουβέντα των σπουδαστών με τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη, η νεανική ψήφος στις εκλογές να είναι κόκκινη και να αποτελέσει δυναμική συνέχεια των αγώνων που η νεολαία έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα για τα δικαιώματά της.

Στα πηγαδάκια των δευτεροετών σπουδαστών η συζήτηση με τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος επικεντρώθηκε στην εμπειρία από την πρακτική άσκηση. Οι σπουδαστές της Σχολής μαθαίνουν από πρώτο χέρι και αρκετά νωρίς τις συνθήκες εκμετάλλευσης που επικρατούν στον κόσμο της αγοράς, αφού, όπως λένε, «οι περισσότεροι δουλεύουμε πλήρες ωράριο για 10 ευρώ μεροκάματο και μισό ένσημο. Κάποιοι παίρνουν και 15, δουλεύουν όμως δέκα και δώδεκα ώρες».

Στους δύο κύκλους των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη φοιτούν σήμερα περίπου 1.650 σπουδαστές. Το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων καλύπτεται από ωρομίσθιους και αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από τους 220 εκπαιδευτικούς των σχολών, μόλις οι 46 είναι μόνιμοι, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς ομηρίας από την εκάστοτε κυβέρνηση, βιώνοντας στο πετσί τους την εργασιακή ανασφάλεια.

«Η ψήφος σας στο ΚΚΕ θα συμβάλλει, ώστε ο αγώνας για σταθερή και πλήρη εργασία να συνεχιστεί από τις 8 του Μάρτη από καλύτερες θέσεις. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ δυναμώνετε τη δική σας φωνή», επισήμανε στους εκπαιδευτικούς ο Θόδωρος Κυριακίδης. Κλείνοντας τη συζήτηση με τους σπουδαστές, η Νένα Νικοπολιτίδου τόνισε την ανάγκη «η νεολαία, με την ψήφο της στο ΚΚΕ, να καταδικάσει τα κόμματα εκείνα που σχεδιάζουν ένα μέλλον με ανεργία και ανασφάλιστη εργασία για τους νέους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ