Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Εντονος ο προβληματισμός των εργαζομένων

Με τους εργαζόμενους στο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος

«Ηρθε η ώρα να το πούμε δυνατά, και με την ψήφο μας πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να ανατραπεί». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε χτες στους συναδέλφους του εργαζόμενους στο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ στην Κοζάνη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος που ζει μαζί τους την κάθε μέρα και μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες.

Μέσα από τις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις χτες το πρωί, στο ηλεκτροτεχνείο, το μηχανουργείο, στον τομέα Βαρέων Οχημάτων και στο Ορυχείο Καρδιάς, αναδείχτηκε ο έντονος προβληματισμός των εργαζομένων και η πίστη τους πως η πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν υπερασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα. Οι εργάτες που ζουν καθημερινά τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, οι απασχολούμενοι στις εργολαβίες με άθλιες εργασιακές συνθήκες, κατανοούν ολοένα και πιο καθαρά πως οι δυσμενείς αλλαγές στις συνθήκες εργασίας τους, η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλιάς που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο τον αγώνα για το μεροκάματο πείνας, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα. Είναι αποτέλεσμα των επιλογών της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και επιτείνεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Ι. Καλαϊτζόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και ειδικά για τον τομέα της ενέργειας, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να παραδοθεί στον έλεγχο του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Και κάλεσε τους συναδέλφους του, με τη συσσωρευμένη πείρα που έχουν, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και την αγανάκτησή τους να τη μετατρέψουν σε δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης ψηφίζοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ