Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ «ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ»

«ΥΠΕΡΒΑΣΗ»... «Την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα προς τα αριστερά και τα δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Προσκάλεσε μάλιστα "φιλελεύθερες φωνές και ανήσυχα πνεύματα" να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

«ΑΝΟΙΓΜΑ»... «Σαφές άνοιγμα στις φιλελεύθερες δυνάμεις που εκπροσωπούνται από στελέχη όπως ο Α. Ανδριανόπουλος και ο Στ. Μάνος πραγματοποίησε στην πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου χθες στον Κορυδαλλό, μετά το άνοιγμα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε πολυτέλεια για τον τόπο να μένουν εκτός πολιτικής οι φιλελεύθερες φωνές...» (Π. Παπαβασιλείου - «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ... «Λίγες ώρες μετά τη θριαμβευτική εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τις διοικήσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Σ.Ε.Β. και το ίδιο θα κάνει σήμερα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και την ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει την πολιτική της συνεργασίας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα ακολουθήσει έναντι των κοινωνικών εταίρων. Εκ του περιεχομένου τους οι επισκέψεις εργασίας του κ. Παπανδρέου προσέλαβαν χαρακτήρα εγγύησης της κοινωνικής ειρήνης που θα επιδιώξει, με στόχο την εμπέδωση της αναπτυξιακής προοπτικής της προσεχούς τετραετίας» («ΒΗΜΑ»).

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΒ... «Πιστός στο δόγμα της συμμετοχικής δημοκρατίας, την οποία επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ότι μετά τις εκλογές όλα τα μεγάλα θέματα θα αντιμετωπιστούν μέσα από τη στενή συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, μέσα από διάλογο. Οι δηλώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, ικανοποίησαν τους ανθρώπους του Σ.Ε.Β., εν όψει των μεγάλων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η οικονομία μετά τις εκλογές» («ΚΕΡΔΟΣ»).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ... «Το "Φεστιβάλ" Παπανδρέου ετελείωσε, οι πολύχρωμοι προβολείς της "λαμπερής" ψηφοφορίας για το νέο ηγεμόνα του ΠΑΣΟΚ, που επέτυχαν ομολογουμένως να συσπειρώσουν το αποδιοργανωμένο κυβερνών κόμμα, έσβησαν και τώρα αρχίζει η μεγάλη κούρσα για τις εθνικές κάλπες, τις μόνες που δίδουν πραγματικά υπόσταση στις πολιτικές ηγεσίες. Με τον κύκλο της πολιτικής διαφήμισης και της άκρατης επικοινωνίας να κλείνει, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένος πια να δώσει τη δύσκολη και ουσιαστική μάχη της προγραμματικής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή...» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ