Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με το μυαλό στη διαχείριση

«Η κυβέρνηση πήγε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για μαλλί και βγήκε κουρεμένη γουλί».

«Η κυβέρνηση τελικά τα έδωσε όλα και παραδόθηκε άνευ όρων στην Τρόικα».

«Το κυβερνητικό επιτελείο και σε αυτές τις διαπραγματεύσεις παρουσιάστηκε προκλητικά ενδοτικό απέναντι στις εξωφρενικές απαιτήσεις των Τροϊκανών».

Τα παραπάνω διαπιστώνει ο Δ. Στρατούλης, στέλεχος του ΣΥΝ. Δηλαδή σε απλά ελληνικά η κυβέρνηση θέλει αλλά δεν δύναται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού. Λέει βεβαίως ψέματα και ο συγκεκριμένος και συνολικά η ηγεσία του ΣΥΝ. Δεν τελεί υπό πίεση η κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει με το ζόρι αυτή την πολιτική. Την εφαρμόζει συνειδητά και θα εφαρμόσει οτιδήποτε κριθεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Καλό το παραμύθι του ΣΥΝ για την καλή αλλά άβουλη και ενδοτική κυβέρνηση και τον κακό τροϊκανό δράκο, αλλά ας μην ξεχνά ότι δεν απευθύνεται σε αφελείς.

Και κάτι ακόμα. Εχει αξία να σημειώσουμε τι αντιπαραθέτει στη δήθεν ενδοτική στάση της κυβέρνησης η ηγεσία του ΣΥΝ σαν το αποκορύφωμα της αντίστασης. Είπε ο Δ. Στρατούλης: «η χώρα μας πρέπει (...) να ακολουθήσει άλλους δρόμους επιθετικής επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους, αναδιανομής και παραγωγικής, αναπτυξιακής ανασυγκρότησης». Ο άλλος δρόμος είναι ο ίδιος ακριβώς μ' αυτόν που ακολουθείται σήμερα. Επαναδιαπραγμάτευση θα υπάρξει αν κριθεί ότι αυτός ο τρόπος ανταποκρίνεται και διασφαλίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για τα οποία και την εξουσία τους, ουδείς λόγος γίνεται εκεί στην Κουμουνδούρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ