Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Συγκροτήθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η κλήρωση για το Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο θα παραπεμφθούν οι πρώην υπουργοί Ε. Μπασιάκος, Απ. Κοντός, Π. Δούκας, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μετά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Π. Κομνηνάκη, Ι. Γιαννακόπουλο, Α. Αθηναίο, μέλη του Αρείου Πάγου και τους Π. Πικραμένο και Μ. Παπαδοπούλου, μέλη του ΣτΕ. Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, κληρώθηκε ο Μ. Ανδριοτέλης, από την Εισαγγελία του Α. Πάγου. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Β. Κριτσωτάκη, Δ. Παπαντωνοπούλου, Β. Καλαντζή και Ε. Παπαδάκης.

Μετά την κλήρωση, θα αποσταλεί στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου η απόφαση της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης. Αυτός, με τη σειρά του, θα διαβιβάσει τα σχετικά έγγραφα στον πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου, που θα έχει εν τω μεταξύ εκλεγεί από τα μέλη που προέκυψαν από την κλήρωση.

Υστερα από την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκδοθεί βούλευμα για την συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου, εφόσον κρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις. Το Ειδικό Δικαστήριο συγκροτείται με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ