Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαιγμός των λαϊκών στρωμάτων...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να μας πληροφορεί για το τι ΔΕΝ θα γίνει (π.χ. «δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα»). Ας μπει στον κόπο να μας πει τι θα γίνει.

Οχι γιατί αυτό θα κάνει την πληροφόρηση που μας παρέχει αξιόπιστη (άλλωστε ΓΙΝΟΝΤΑΙ απολύσεις στο Δημόσιο), αλλά για να φανεί ξεκάθαρα ...πού το πάνε.

Αλλωστε και πριν λίγους μήνες μας έλεγαν ότι δεν θα περικοπεί το δώρο στον ιδιωτικό τομέα, για να μη μας πουν ότι θα μειωθούν οι μισθοί, θα καταργηθούν οι συμβάσεις και θα απελευθερωθούν οι απολύσεις.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ αυτός ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, σχετικά με τις απεργίες των ναυτεργατών: «Το υπουργείο θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες»!

Με άλλα λόγια, δηλαδή, το συμφέρον των εφοπλιστών. Αφού ως γνωστό τα συμφέροντα των εργαζομένων γι' αυτή την κυβέρνηση είναι ...ασύμβατα με το δημόσιο συμφέρον. Ιδίως όταν διεκδικούνται.

Μόνο σε μία περίπτωση οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπίζουν το δημόσιο συμφέρον: Οταν κάθονται στον καναπέ τους και χειροκροτούν ή έστω ανέχονται την κυβερνητική πολιτική.

Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή τους είναι εθνικώς απαράδεκτη. Σε αντίθεση με τα κέρδη των αφεντικών, που δεν είναι απλώς παραδεκτά, αλλά δείγμα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ κανείς αυτό, εκτός από ...πλειστηριασμό αντιλαϊκών θέσεων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «νέο πολιτικό σκηνικό»;

Δεν πρόλαβε η Ντ. Μπακογιάννη να παρουσιάσει το κόμμα της και το «φιλελεύθερο πρόγραμμά» της, που φυσικά είναι σύμφωνο σε ό,τι ζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση και το κεφάλαιο, και εμφανίστηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος...

Αυτός πάλι πρότεινε περικοπές 30% στο δημόσιο τομέα, αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και όλα τα σχετικά, ζητώντας 5ετές πρόγραμμα αντιλαϊκών πολιτικών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάτι μας λέει ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και άλλες τέτοιες ...υποψηφιότητες με «καλές ιδέες»! Για να έχουν οι κεφαλαιοκράτες ποικιλία επιλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ