Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Προτάσεις για να ηττηθεί ο λαός με κάθε μέσο

Ζητάει κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών και πολιτικών, διορισμένο από τη Βουλή με θητεία χωρίς όριο

Συστράτευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς αντιδραστικού μετώπου που θα υπερβαίνει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και θα αναλάβει να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία, πρότεινε χτες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος.

Από το βήμα του «ΕΛΙΑΜΕΠ», ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε η Βουλή μέσα στο 2011 να συγκροτήσει μια επιτροπή πολιτικών και τεχνοκρατών, η οποία, αφού πρώτα θα συντάξει ένα σκληρό πρόγραμμα πενταετούς λιτότητας που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα του μνημονίου, στη συνέχεια θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να «νομιμοποιήσει» με την ψήφο του λαού την εξουσία της.

Δείχνοντας ότι ακόμα και αυτό το αστικό Σύνταγμα είναι κενό γράμμα όταν το υπερβαίνουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ο Αλ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το «νέο μοντέλο» θα υπερβαίνει «κόμματα και εκλογικές περιόδους» (!), δηλαδή θα έχει δυνατότητα παραμονής στην εξουσία όσο απαιτούν οι συνθήκες!

Το αντιδραστικό σχέδιο του Αλ. Παπαδόπουλου έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη συζήτηση για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, δείχνοντας τους γενικότερους σχεδιασμούς που υπηρετεί η χτεσινή του τοποθέτηση, σημείωσε ότι «η συναίνεση μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίας» και «απαιτείται μια νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας».

Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, όπως το περιέγραψε ο Αλ. Παπαδόπουλος, συνίσταται στο να «προωθήσει συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων (...) θα δώσει το προνόμιο στον υπουργό Οικονομικών για δικαίωμα βέτο επί των δαπανών (...) θα καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων - των βολεμένων συντεχνιών» και «θα αναθέσει την είσπραξη των φόρων σε εταιρείες τραπεζών»!

Ακόμα, θα μειώσει το κράτος κατά 30%, αφού όπως είπε «είναι περιττό», θα προχωρήσει σε «καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων (...) άμεση κατάργηση τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων».

Ο ίδιος πρότεινε απολύσεις στρατιωτικών, «περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας» και δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των «πολυάριθμων δημόσιων υπηρεσιών».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το Μάιο του 2010» και ότι «θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο». Οπως είπε, «δεν πρέπει η χώρα ν' αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας. Οι περιστάσεις απαιτούν έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτείνει λιγότερο κράτος(2009-11-20 00:00:00.0)
Εμμονή στη λογική της εμπορευματοποίησης(2001-11-28 00:00:00.0)
Στην Υγεία η «καρδιά της μεταρρύθμισης»(2001-04-26 00:00:00.0)
Επιχείρηση υπηρεσιών το ...ΕΣΥ(2000-07-08 00:00:00.0)
Συσκέπτονται για δαπάνες, συντάξεις και μισθολόγιο(1996-05-29 00:00:00.0)
Και τώρα... "συνεπή" λιτότητα(1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ