Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΑΝΟΧΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: «Η "θεραπεία" είναι τόσο "βίαιη" που ενδεχομένως θα φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα (...) Από τη μία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του "μνημονίου", από την άλλη όμως, εάν δεν "διορθωθεί", μπορεί να μας βγάλει πάλι σε αδιέξοδο... Χρειάζεται επειγόντως νέα διαπραγμάτευση, χωρίς επικίνδυνες δημοσιότητες» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ: «Οσο συνεπέστερη είναι η τήρηση των δεσμεύσεων και η προώθηση των προβλεπόμενων μεταρρυθμίσεων τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να αμβλυνθούν κάποια μέτρα στη συνέχεια» (από το κύριο άρθρο, επίσης, στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ: «Με "κούρεμα" των μισθών άνω του 10% απειλούνται οι 5.800 εργαζόμενοι της Αγροτικής, προκειμένου να... σωθεί η τράπεζα (...) Το σωματείο της Πειραιώς έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση για τριετή διαθεσιμότητα του προσωπικού προκειμένου να περιοριστεί το μισθολογικό κόστος (...) Στην Alpha Bank, υποδεικνύεται στο προσωπικό, ξανά με τη συμφωνία του οικείου σωματείου, να μετακινηθούν σε ένα επαγγελματικό ταμείο που συγκρότησε η τράπεζα με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς της. Στο βαθμό που οι υπάλληλοι μετακινηθούν στο επαγγελματικό, θα μεταφέρουν μαζί τους στην τράπεζα άνω των 100 εκατ. ευρώ σωρευμένων δικαιωμάτων που σήμερα βρίσκονται ως αποθεματικά στο Ταμείο Επικουρικής και Πρόνοιας των ΔΕΚΟ και Τραπεζών (...) Η ΟΤΟΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της νέας κλαδικής σύμβασης έστω και με μηδενικές αυξήσεις εντός του έτους» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ: «Είναι προτιμότερο να περιοριστεί, τα επόμενα χρόνια, σταδιακά, προφανώς εις βάρος της παρούσας αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων εργαζομένων, η απόσταση, που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, από το κόστος εργασίας των Γερμανών, κάπου μεταξύ 20% και 30%, παρά να μείνουν χωρίς δουλειά οι κατ' αναλογίαν του κενού αυτού σημερινοί εργαζόμενοι» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Ο Ελληνας ιδιωτικός υπάλληλος έχει τις μισές αποδοχές από τον Ευρωπαίο που κάνει την ίδια εργασία (οδηγός κλαρκ στην Ελλάδα 1.000 ευρώ, απλήρωτες υπερωρίες. Πήγε στη Γερμανία και τώρα παίρνει 2.400, μηχανικός 1.400 στην Ελλάδα, 3.500 στη Γερμανία, χημικός 1.600 στην Ελλάδα, 3.000 στη Γερμανία, φαρμακοποιός σε φαρμακοβιομηχανία 2.000 στην Ελλάδα, 8.000 με σπίτι και αυτοκίνητο στο Βερολίνο). Απορώ λοιπόν. Μάλλον δεν είναι το πρόβλημα οι μισθοί μας... Μη κοροϊδεύουμε αλλήλους λοιπόν» (η απάντηση αναγνώστη της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο προηγούμενο άρθρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ