Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
«Εθνικό» είναι ό,τι συμφέρει την ντόπια πλουτοκρατία

«Λαγός» στα μαγειρέματα για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος

Την πρεμούρα της πλουτοκρατίας να διασκεδάσει τις λαϊκές αντιδράσεις για τη βάρβαρη πολιτική της, μέσα από την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού σε αντιδραστική κατεύθυνση, εκφράζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Μιλώντας χτες σε τηλεοπτική εκπομπή (ΑΝΤ1), επανέλαβε την πρόταση για «κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης και εθνικής σωτηρίας», η οποία «δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας».

Για να εκβιάσει, μάλιστα, τη συναίνεση του λαού στα διαχειριστικά σχέδια του κεφαλαίου, κινδυνολόγησε ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και των πολλών επιλογών. Με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε μία συζήτηση για την επιλογή των καλυτέρων και ικανοτέρων, που θα ηγηθούν της εθνικής προσπάθειας».

Ο Γ. Καρατζαφέρης και το κόμμα του επιδιώκει «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους» για «να μαζέψουμε όλα τα υπάρχοντα χρέη μας και να τα αντικαταστήσουμε με ένα άλλο καλύτερο ομόλογο». Με άλλα λόγια, η οικουμενική κυβέρνηση, που ζητάει ο ΛΑ.Ο.Σ., θα έχει σαν αποστολή να διαπραγματευτεί το μνημόνιο με ένα άλλο μνημόνιο διαρκείας, ικανό να εξασφαλίσει τα κεφάλαια της πλουτοκρατίας και να κρατήσει το λαό χειροπόδαρα δεμένο στην υπηρέτηση των συμφερόντων της.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε «δραστική μείωση της φορολογίας για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις» και προσπάθησε να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ας το καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας. Λάθη, αμαρτίες, ανομήματα, κλεψιές, ατιμίες, λοβιτούρες και τόσα άλλα μας έφεραν στην κατάσταση αυτή. Οι κακοί πολιτικοί, οι πελατειακές σχέσεις, έφεραν τα πράγματα στο μη παρέκει. Εφόσον δεν μπορούμε να παράγουμε από αλλού πλούτο και να βρούμε χρηματοδότηση, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Είμαστε πνιγμένοι και μας βαστάνε από τον λαιμό».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «αυτή η Κυβέρνηση, δεν τραβάει» επειδή δεν έχει «ιδανική σύνθεση» και «το απαραίτητο ταλέντο», ενώ ζήτησε μεγαλύτερη κινητικότητα στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα, λέγοντας ότι «ο μονόδρομος προς την Δύση είναι καταστρεπτικός. Μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να εκμεταλλευτούμε την γεωγραφία, την τοποθεσία και τον ορυκτό μας πλούτο». «Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης, εννοώντας ασφαλώς το συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης.

Στρώνοντας, τέλος, από τώρα το έδαφος της τρομοκρατικής προπαγάνδας σε βάρος του λαού, προέβλεψε ότι μπροστά στην 3η και 4η δόση του δανείου από την τρόικα, «τα πράγματα θα γίνουν τραγικά δύσκολα και επώδυνα. Αυτά που θα μας ζητήσουν είναι τρομακτικά». Σ' αυτό το πνεύμα, εξέφρασε με νόημα τις ανησυχίες της αστικής τάξης ότι «θα ζήσουμε ζοφερές κοινωνικές εκρήξεις, εντάσεις και ταραχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ