Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Λεηλατούν το μόχθο των εργαζομένων

Καταγγέλλουν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα

Τη νέα άγρια ληστεία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή για το 2011, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

«Τη στιγμή - σημειώνει - που τα υπερκέρδη των κεφαλαιοκρατών αυξάνονται, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου σε πλήρη συμφωνία με την "τρόικα", ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, και τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. προχωράει σε νέο πιο άγριο χτύπημα σε ό,τι έμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα μας έχει κηρύξει τον πόλεμο και με τη στήριξη της πλειοψηφίας της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ. Η μόνη απάντηση σ' αυτή την πολιτική είναι ο λαός στους δρόμους σε κοινό μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της».

Ανάλογη ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Μεταξύ άλλων, το συνδικάτο υπογραμμίζει ότι απέναντι σε αυτή την ανελέητη επίθεση η απάντηση των εργαζομένων μπορεί να είναι μόνο μία και καλή: «Να γυρίσουμε την πλάτη μας στα δεκανίκια κυβέρνησης - τρόικας στο συνδικαλιστικό κίνημα, ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, αλλάζοντας τους συσχετισμούς παντού και ιδιαίτερα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Σε κάθε ξενοδοχείο, εστιατόριο, σε κάθε γειτονιά να ενώσουμε τις δυνάμεις σε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Να στηριχτούμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στο συνδικάτο, στο ΠΑΜΕ. Να γυρίσουμε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, συνολικά στους υποστηρικτές της ΕΕ. Να δυναμώσουμε το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Να χτίσουμε τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ