Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΕ - «ΑΘΗΝΑ 2004»
Μνημόνιο εθελοντισμού και ... εργασιακής εκεχειρίας

Τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο μηχανισμό της κυβέρνησης και της «Αθήνα 2004» ως εθελοντές και όχι μόνο, για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξετάζουν από κοινού ΓΣΕΕ και «Αθήνα 2004».

Χτες, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γ. Αγγελοπούλου. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και την «Αθήνα 2004», με το οποίο θα ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα: Εθελοντισμού, επιμόρφωσης των εργαζομένων και, βέβαια, το θέμα της εργασιακής «ειρήνης», όπως, άλλωστε, είχε συμφωνηθεί από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ με την προηγούμενη διοίκηση της «Αθήνα 2004». Η συναίνεση, δηλαδή, της ΓΣΕΕ στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και της διεξαγωγής των Αγώνων, με πρόσχημα, φυσικά, το 2004. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παρέδωσε ένα φάκελο για λογαριασμό της ΓΣΕΕ στην Γ. Αγγελοπούλου, αγνώστου περιεχομένου...

Για «αναβάθμιση της συμπεριφοράς των εργαζομένων» (!) μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, εννοώντας ίσως την υποταγή τους στις επιλογές της κυβέρνησης και της «Αθήνα 2004» για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Και συμπλήρωσε: «Κουβεντιάσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση, αλλά και προώθηση όλων των διαδικασιών για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Καταλήξαμε στο ότι θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας σε διάφορους τομείς δραστηριότητας (σ.σ. εκπαίδευση, εθελοντισμός, έγκαιρη αποπεράτωση των έργων). Οσον αφορά το θέμα του εθελοντισμού, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ θα αναζητήσει εθελοντές και απ' όλη την Ελλάδα και θα ενημερώσει «όλη την Ελλάδα επί του προγραμματισμού, των έργων, της προσπάθειας, έτσι ώστε να αθροίσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την καλύτερη δυνατή επιτυχία».

Τέλος, για τη σύνταξη του μνημονίου, θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας από τις δύο πλευρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ