Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΡΟΥΠΗΤΟΣ
Το ΥΠΕΧΩΔΕ παρακάμπτει την απόφαση του ΣτΕ

«Χωρίς αντίκρισμα», υποστηρίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι νομικοί του σύμβουλοι ότι είναι η απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται παράνομη η χορήγηση άδειας για την, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, εγκατάσταση δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων στη θέση Μεσομούρι του Δήμου Ακρωτηρίου Χανίων.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινό ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, η απόφαση του ΣτΕ αφορά σε Κοινή Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ του 1999. «Ομως, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδόθηκε στις 30 Ιούνη 2000 και κυρώθηκε με νόμο, ομόφωνα στη Βουλή, η Κοινή Απόφαση ενσωματώθηκε στο νόμο και είναι πλέον κατοχυρωμένη».

«Ως εκ τούτου - καταλήγει το ΥΠΕΧΩΔΕ - η απόφαση του ΣτΕ είναι άνευ αντικρίσματος και τα έργα της δεματοποίησης, συμπίεσης και προσωρινής αποθήκευσης συνεχίζονται κανονικά και προβλέπεται η έναρξη λειτουργίας της μονάδας να γίνει μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου 2001».

Εκείνο, όμως, που φοβούνται οι παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Ακρωτηρίου, οι οποίοι πλέον είναι εξοπλισμένοι και με την απόφαση του ΣτΕ. Πολύ περισσότερο που μετά την ανερμάτιστη πολιτική που ακολουθήθηκε από το υπουργείο στο θέμα του Κουρουπητού, συνεχίζει η χώρα μας να πληρώνει πρόστιμο 400 εκατ. δρχ. το μήνα και θα το πληρώνει για όσο διάστημα δε γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Χανίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ