Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πλήρης λειτουργία σε δυο χρόνια

Ακόμη δύο χρόνια χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του το νοσηλευτικό ίδρυμα, επισημάνθηκε ότι μέχρι τώρα μόνο το 60% των υπηρεσιών του λειτουργεί, ενώ προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο θα δοθεί στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, προσέρχονται σ' αυτό καθημερινά 500 ασθενείς, ενώ τις ημέρες της εφημερίας 600 ασθενείς. Εκτελούνται κατά μέσο όρο 80 αξονικές και 45 μαγνητικές τομογραφίας την ημέρα, στο τμήμα ακτινοθεραπείας εξυπηρετούνται κάθε μέρα 180 ασθενείς και άλλοι 130 στη μονάδα εξωνεφρικής κάθαρσης, ενώ κατά μέσο όρο εκτελούνται 15 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως.

Η ανέγερση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου άρχισε το 1993, ενώ τρία χρόνια αργότερα είχε εγκατασταθεί ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός και ήταν έτοιμο να λειτουργήσει. Ακολούθησαν όμως αλλεπάλληλες αναβολές στη λειτουργία του για τις οποίες την κύρια ευθύνη έφερε, όπως παραδέχτηκε το μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Γ. Ιγνατιάδης, η Πολιτεία. Επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ν. Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι «υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα, που εμποδίζουν την έναρξη της λειτουργίας του. Οικονομικά από ιδιώτες που δεν επιθυμούν να λειτουργήσει γρήγορα το νοσοκομείο και πολιτικά, αφού οι προσλήψεις ενδιαφέρουν πολλούς σε μια εκλογική αναμέτρηση».

Ο Ν. Παπαγεωργίου ανέφερε ακόμη ότι τα υπερσύγχρονα μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το νοσοκομείο έχουν όριο ηλικίας τους τα δέκα χρόνια.

Ετσι μεγάλο ποσοστό του μηχανολογικού εξοπλισμού του Παπαγεωργίου θα θεωρείται ξεπερασμένο όταν επιτέλους θα ολοκληρώσει τη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ