Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ελλείψεις λόγω... γραφειοκρατίας

Ο Γ. Πατάκης με επίκαιρη Ερώτησή του τόνισε ότι οι ελλείψεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής περικοπής των δαπανών για την υγεία

Σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις απέδωσε η υφυπουργός Υγείας Μ. Σπυράκη την καθυστέρηση της έγκρισης λειτουργίας τμήματος ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο της Λάρισας σε απάντηση που έδωσε χτες σε σχετική επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη.

Η υφυπουργός είπε ότι ήδη υπάρχει ο εξοπλισμός τον οποίο χαρακτήρισε «καταπληκτικό», ξεκίνησε η στελέχωση του τμήματος και είναι θέμα «κάποιων μηνών» το να αρχίσει η λειτουργία του. Την καθυστέρηση την απέδωσε στο ότι το νοσοκομείο της Λάρισας είναι πανεπιστημιακό με αποτέλεσμα να εμπλέκονται και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Ο Γ. Πατάκης είπε ότι η έλλειψη σχεδιασμού για τη λειτουργία του εργαστηρίου είναι αποτέλεσμα των μειωμένων δαπανών για την υγεία, με αποτέλεσμα να ανοίγεται δρόμος στον ιδιωτικό τομέα που δείχνει ενδιαφέρον γιατί τα κέρδη είναι μεγάλα.

Αυτήν την πολιτική, συνέχισε, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι άμεσα από την τσέπη τους ή έμμεσα από τα ταμεία που είναι πάλι δικά τους λεφτά. «Παρόλο, είπε, που πληρώνουν αδρά δεν έχουν σωστή παροχή υπηρεσιών. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη με έναν οργανωμένο δημόσιο τομέα, αλλά η κυβέρνηση προχωράει στην υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και στη συγχώνευσή τους, όπως σχεδιάζει για τα νοσοκομεία της Λάρισας και του Βόλου».

Ο βουλευτής τόνισε ότι οι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη κουβαλώντας μαζί και τους οικείους τους, πράγμα που συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ