Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναυλία για τα «λευκά κελιά»

Διπλός είναι ο στόχος της σημερινής συναυλίας στα Προπύλαια. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απεργοί πείνας μέχρι θανάτου, στις φυλακές της Τουρκίας. Ο δεύτερος, με την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου των Οικογενειών των Κρατουμένων για τη Συμπαράσταση και την Αλληλεγγύη (TAYAD), ο οποίος απευθύνει έκκληση, λέγοντας πως αδυνατεί πλέον να καλύψει τις βασικές ανάγκες του, όπως η παροχή ιατρικής περίθαλψης, φαρμάκων, ένδυσης και προσωπικών αντικειμένων στους κρατουμένους στις φυλακές της Τουρκίας.

Η συναυλία αλληλεγγύης είναι προγραμματισμένη για τις 8 σήμερα το βράδυ και θα συμμετάσχουν τα γνωστά συγκροτήματα «Διάφανα Κρίνα», «MAKE BELIEVE» και «Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων». Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό πως οι αγωνιστές διανύουν ήδη την 88η ημέρα απεργίας πείνας μέχρι θανάτου στα νοσοκομεία και στις φυλακές τύπου F της Τουρκίας. «Οσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχουν υποστεί, εξαιτίας της υποχρεωτικής σίτισης, ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους και ίσως μιλάμε και για κλινικά νεκρούς», τονίζει χαρακτηριστικά και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο σημαντικό αυτό αγώνα.

  • Με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα και καλεί την ΕΕ να «σταματήσει να κωφεύει στα ουρλιαχτά των κρατουμένων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ