Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε σε ασθενοφόρο που «κόλλησε» στη βροχή

Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο το οποίο ακινητοποιήθηκε από τη βροχή. Το τραγικό αυτό περιστατικό, συνέβη προχτές στην πόλη των Χανίων.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σπίτι του έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, όμως δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο της πόλης, αφού το ασθενοφόρο «κόλλησε» στην πλημμυρισμένη οδό Πλαστήρα με αποτέλεσμα ο άνδρας να αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο.

Η προχτεσινή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πόλη των Χανίων, αφού σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Στο κέντρο της πόλης, η οδός Γογονή πλημμύρισε, όπως επίσης και η λεωφόρος της Σούδας μετατράπηκε σε λίμνη και σε κάποια σημεία της η κυκλοφορία ήταν αδύνατη.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ στα Χανιά σημειώνει: «Το θλιβερό περιστατικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είναι απαράδεκτο σε ένα νομό που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το κέντρο το οποίο, θεωρητικά, θα προσφύγουν οι πληγέντες και οι χρήζοντες βοήθειας, το Νοσοκομείο, να είναι από τα πρώτα σημεία του νομού που αποκλείστηκαν και ήταν αδύνατο να αλλάξουν ακόμη και οι βάρδιες των εργαζομένων! Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η προχειρότητα της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο. Η πολιτική που βγάζει στο σφυρί και ιδιωτικοποιεί ακόμα και το κοινωνικό αγαθό της Υγείας έδειξε χειροπιαστά το πόσο επικίνδυνη είναι για τον απλό λαό και τη νεολαία του νομού μας. Αλήθεια, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες θα συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά και στα ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση από και προς το νέο Νοσοκομείο; Οι έξι μήνες που πέρασαν από τη μετεγκατάσταση δεν τους έφτασαν για να λύσουν τουλάχιστον αυτό το πρόβλημα; Η ΚΟΒ Υγείας του ΚΚΕ θεωρεί ότι το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο λαός και η νεολαία των Χανίων πρέπει να αγωνιστούν για να έχουν πραγματική δημόσια και δωρεάν Υγεία για να μπορέσει το Νοσοκομείο Χανίων να λειτουργήσει εύρυθμα σε μια τέτοια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ