Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕΔΗΝ
Σύσκεψη για την πανελλαδική κινητοποίηση

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) γίνεται σήμερα ευρεία σύσκεψη με τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, των υγειονομικών, των συνταξιούχων και των φοιτητών της Ιατρικής, για την καλύτερη προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που θα γίνει την πρώτη μέρα εισαγωγής του αντι-ΕΣΥ νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ηδη το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ» συζητείται στην αρμόδια επιτροπή του ΕΣΥ.

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Αριστοτέλους 22, ώρα 11 πμ. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για την πρώτη μέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση με έναρξη την πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια και συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες σήμερα και αύριο και την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (18-19 Γενάρη) και την Τρίτη και Τετάρτη (23-24 Γενάρη) καθώς και μία βδομάδα απεργία όταν θα συζητείται το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ετσι, το διάστημα αυτό δε θα λειτουργεί καμία Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αθήνα. Τη διακοπή για μια βδομάδα κάθε δραστηριότητας (ιατρικής, διδακτικής, ερευνητικής, διοικητικής) αποφάσισαν και τα μέλη του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ