Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αδιέξοδο απόφοιτοι των ΤΕΕ

  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Γ. Χουρμουζιάδη για την ταλαιπωρία 2.772 αποφοίτων β` κύκλου των ΤΕΕ, που επιθυμούν εισαγωγή στα ΤΕΙ

Επίκαιρη Ερώτηση για την τύχη των 2.772 αποφοίτων των ΤΕΕ που φοιτούν στα προπαρασκευαστικά τμήματα για εισαγωγή στα ΤΕΙ, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει τι μέτρα θα πάρει για τους μαθητές αυτούς.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, «η βαθιά ταξική αντιλαϊκή, αλλά και αλλοπρόσαλλη εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε απόγνωση και αδιέξοδο αυτούς τους μαθητές» και συνεχίζει τονίζοντας ότι «ενώ από το επόμενο έτος το ΥΠΕΠΘ καταργεί το προπαρασκευαστικό τμήμα για την εισαγωγή στα ΤΕΙ, επιμένει να υποβάλει σε καταχρηστική και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους 2.772 μαθητές». Και καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να αρθεί αυτή η αδικία, δεδομένου ότι δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για μαθητές ενιαίων προσόντων, ως αποφοίτων των ίδιων ΤΕΕ και ως συμμετεχόντων σε παρόμοιες πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης, ρωτά γιατί να υποβληθούν σε μια νέα εξεταστική ταλαιπωρία, που πιθανόν να τους κλείσει την πόρτα των ΤΕΙ, τη στιγμή, που, με ευθύνη της κυβέρνησης, το εξάμηνο έγινε δίμηνο και η παρακολούθησή του συνεπαγόταν μεγάλες οικονομικές και οικογενειακές θυσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ