Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αποχή από τα μαθήματα για ακατάλληλο κτίριο

Αποχή από τα μαθήματα πραγματοποιούν, από την περασμένη Τρίτη, οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Λίμνης, με αίτημα τη λήψη μέτρων που να διασφαλίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε ένα σχολείο που βρίσκεται στον «αέρα».

Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή, αποτέλεσε η κατάρρευση κομματιού του σοβά της οροφής στο κλιμακοστάσιο του σχολείου, που από τύχη δε χτύπησε κάποιο μαθητή, μια και εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται για ένα περιστατικό που δε συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού και πριν δύο χρόνια είχε καταρρεύσει ο σοβάς ολόκληρης της οροφής μιας αίθουσας και ευτυχώς δεν είχαν χτυπήσει ούτε τότε μαθητές.

Σε αυτή την ενέργεια, οι μαθητές έχουν τη συμπαράσταση και συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και του Δήμου Λίμνης, που συναποφάσισαν τη διακοπή των μαθημάτων, μέχρι να ελεγχθούν και να επισκευαστούν όλα τα επικίνδυνα σημεία.

Παράλληλα, έρχονται στην επικαιρότητα και πάλι τα μεγάλα κατασκευαστικά και προβλήματα στατικότητας του κτιρίου (από το 1995 που λειτουργεί), ενώ έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για υποχώρηση των χωμάτων και δημιουργία ρωγμών στην τοιχοποιία και στον αύλειο χώρο. Ωστόσο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Εύβοιας βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, παρόλο που εδαφολογική και στατική μελέτη δεν έχει γίνει ακόμα.

Μόνο μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες των γονέων και φορέων της Λίμνης, επανειλημμένες Ερωτήσεις στη Βουλή, δεσμεύτηκε πίστωση 15 εκατομμυρίων δραχμών για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου, η οποία, όμως, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάδειξη αναδόχου μελετητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ