Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Αρειος Πάγος δικαίωσε δικαιούχο δανείου του ΟΕΚ

Σε περίπτωση που υπάλληλος με υπαιτιότητά του δεν ενημερώσει έγκαιρα για την τύχη δανείου του Οργανισμού Εργατικής κατοικίας τον δικαιούχο του και ο τελευταίος προχωρήσει στην αγορά της κατοικίας, ο ΟΕΚ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το επιπλέον ποσό που απαιτήθηκε για την αγορά του ακινήτου.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο ΟΕΚ είχε εγκρίνει το 1983 δάνειο ύψους 2,1 εκατ. δραχμών προς τη δικαιούχο για την αγορά κατοικίας. Η ίδια ένα έτος αργότερα, το 1984, ζήτησε εγγράφως πληροφορίες σχετικά με την αίτησή της.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υπάλληλος του ΟΕΚ παρέλειψε να την ενημερώσει για την έγκριση του δανείου της, με αποτέλεσμα να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία ανάληψης του δανείου που έληγε τον Μάρτη του 1984. Ετσι, η τιμή του ακινήτου αυξήθηκε, όταν έγινε η επανέγκρισή του και η αγορά του διαμερίσματος το 1987.

Η δικαιούχος του δανείου απαίτησε με αγωγή την καταβολή της επιπλέον διαφοράς ύψους 2,6 εκατ. δραχμών για την αγορά του διαμερίσματος, αν δε μεσολαβούσε η παράλειψη του υπαλλήλου να ενημερώσει έγκαιρα για την τύχη του δανείου. Ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αγωγή της δικαιούχου του δανείου και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του ΟΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ