Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η κατάσταση των πραγμάτων

«Καμία μαρτυρική κατάθεση για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου διαδηλωτή Γιάννη Καυκά δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η Ασφάλεια που κάνει τις έρευνες, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (...) οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέν προέκυψε από το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από τα γεγονότα στην οδό Πανεπιστημίου. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ο τραυματισμένος διαδηλωτής όταν συνέλθει» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Τι ζητάει το «συγκρότημα»;

«Καμιά Αστυνομία στον κόσμο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά εάν αντιμετωπίζεται με επικρίσεις, είτε επεμβαίνει είτε όχι, στις εστίες της έντασης. Κανείς ένστολος δεν θα αισθάνεται πειθαρχημένος φύλακας του νόμου και υπηρέτης του πολίτη όταν βρίσκεται υπό κατηγορία ανά πάσα στιγμή: είτε αυθαιρετεί είτε αμύνεται σε επίθεση είτε απλώς προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, με κίνδυνο της ζωής του πολλές φορές» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Μία η βία: Των εκμεταλλευτών

«Αυτό που κάνει τη βία στην Ελλάδα να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει χαρακτήρα κοινωνικό. Εχει ατομικό (...) η τάξη που πλήττεται, των έμμισθων τεχνιτών και των βιομηχανικών εργατών με τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους, είναι ανοργάνωτη. Ασύνδετη. Ανέκφραστη σαν τάξη. Ανύπαρκτη σαν δύναμη. Κατακερματισμένη ανάμεσα στην ντόπα της τηλεόρασης, στην ασφάλεια (;) της σιωπής, στην απόρριψη κάθε πολιτικού διεξόδου και στην τυφλή βία (...) έχει απέναντι μια βία συγκροτημένη και οικονομική (...) μια βία, που για να νικηθεί χρειάζεται από την άλλη πλευρά της έναν λαό ενωμένο σ' ένα μέτωπο» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ασχετο...

«Για την αχίλλειο πτέρνα του Στρος-Καν γράφουν οι εφημερίδες (που την τοποθετούν πολύ ψηλότερα από εκεί που θα περίμενε κανείς). Ομως, η πραγματική αχίλλειος πτέρνα του πιο στενού συνεργάτη του Μιτεράν, που φιλοδοξούσε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα των περισσότερων σοσιαλιστών ηγετών: στην υποταγή τους στην ολιγαρχία του χρήματος. Μέλη μιας βολεμένης Αριστεράς, μιας Αριστεράς πολυτελείας, ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν πια να συναντηθούν με τον λαό, όπως πιστοποιεί ο βίος και η πολιτεία τους» (από άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ