Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ
Απαγόρευσαν την είσοδο στον εκδότη του «Αντί»

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στην Αθήνα Μπέτσι Αντερσον, εκφράζει ο Χ. Παπουτσάκης, εκδότης της πολιτικής και πολιτιστικής επιθεώρησης «Αντί», για την «απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ», ενώ αναρωτιέται αν έχει «χαρακτηριστεί έμπορος ναρκωτικών ή τρομοκράτης».

Συγκεκριμένα, ο εκδότης του περιοδικού επρόκειτο να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια της Νέας Υόρκης για τα 30 χρόνια του περιοδικού. Ωστόσο η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, αν και γνώριζε από τις 19 Γενάρη την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Χ. Παπουτσάκη το Πανεπιστήμιο και παρά τα επανειλημμένα διαβήματα, δε χορήγησε ως σήμερα θεώρηση στο διαβατήριό του.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, σε συνεργασία με τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσιογραφίας του παραπάνω Πανεπιστημίου, ενώ ο Χ. Παπουτσάκης εκτός από το να μιλήσει για την ιστορία του περιοδικού, ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Η δημοσιογραφία της διαφωνίας: CIA - Ελλάδα - ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ