Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρώτος στο ξεπούλημα!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μπορεί η ΝΔ να κατέθεσε μομφή κατά του Γ. Παπαντωνίου, αλλά ο τελευταίος δεν έχει πού να βάλει τις διεθνείς διακρίσεις, που παίρνει τη μια μετά την άλλη. Σύμφωνα, με ανυπόγραφα φυλλάδια, που διανεμήθηκαν στο υπουργείο, «το διεθνούς κύρους οικονομικό περιοδικό PRIVATISATION INTERNATIONAL (Διεθνείς Ιδιωτικοποιήσεις) απένειμε στον Ελληνα Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου το "Βραβείο Καλύτερου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα προώθησης ιδιωτικοποιήσεων για το έτος 2000"».

Το... αίσθημα της υπερηφάνειας ξεχείλισε σε όσους διάβασαν τις γραμμές αυτές. Ακου καλύτερος υπουργός το 2000 για θέματα ιδιωτικοποιήσεων ο Γιάννος! Αλλά πάλι, διαβάζοντας τη συνέχεια του κειμένου, το μικρόβιο της αμφιβολίας άρχισε να εμφιλοχωρεί. Γιατί το υπόλοιπο κείμενο έμοιαζε καταπληκτικά με τις - πολύ βαρετές και ανιαρές είναι αλήθεια - ομιλίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Το άρθρο αναφερόταν στα γνωστά νεοφιλελεύθερα: τόσες ιδιωτικοποιήσεις έγιναν μέχρι τώρα, τόσες θα γίνουν στη συνέχεια, μπράβο και πάλι μπράβο στον Παπαντωνίου κλπ.

Και με δεδομένο, ότι οι νεοφιλελεύθεροι είναι ένθερμοι οπαδοί της ανταποδοτικότητας (αναπνέεις οξυγόνο, άρα πληρώνεις) δεν αποκλείεται κάποιος καλοθελητής να πλήρωσε για τη δημοσίευση σχετικού άρθρου κλπ κλπ... Και όσο για χρήματα υπάρχουν, και μάλιστα αρκετά. Τόσα τρισεκατομμύρια άλλαξαν χέρια στο Χρηματιστήριο τα δύο τελευταία χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ