Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ναι και όχι στην πρόταση του ΔΗΚΚΙ

Η πρόταση συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ απασχόλησε χτες την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, η συζήτησή της, όμως, δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εξελίξεων στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο ΣΥΝ, στην προσπάθειά του να μη χρεωθεί την άρνηση μιας πρότασης συνεργασίας, θα δεχτεί κατ' αρχήν συνάντηση με το ΔΗΚΚΙ, όχι, όμως, σε επίπεδο ηγεσιών, καθώς και συνεργασία σε επιμέρους ζητήματα όπου παρουσιάζεται σύμπτωση απόψεων, ενώ αναμένεται να διευκρινίσει πως δεν τον ενδιαφέρουν συνεργασίες στην κατεύθυνση συγκρότησης «αντικυβερνητικών μετώπων». Στα παραπάνω πλαίσια, εντάσσεται και η υπενθύμιση από το Συνασπισμό πως το ΔΗΚΚΙ δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στην πρότασή του για συνάντηση για την απλή αναλογική.

Στο μεταξύ, η σύγκρουση μεταξύ των «εκσυγχρονιστών» και της ηγεσίας του ΣΥΝ καλά κρατεί. Χτες τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Μ. Παπαγιαννάκης, Θ. Μαργαρίτης και Κ. Πουλάκης, διαφώνησαν με την απόφαση για συνάντηση με το ΔΗΚΚΙ, αλλά και με την απόφαση να υπερψηφίσει ο ΣΥΝ την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

«Σκληρή» ήταν και η απάντηση του Ν. Βούτση, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, στις δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη προχτές στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», η οποία ζήτησε να υπάρξει σοβαρός προγραμματικός διάλογος με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και κατήγγειλε την ηγεσία του Συνασπισμού ότι ακολουθεί δρόμους αδιέξοδους. Ο Ν. Βούτσης απάντησε πως «για πολλοστή φορά η Μ. Δαμανάκη φτιάχνει καρικατούρα της πολιτικής και της φυσιογνωμίας του ΣΥΝ και αυτό δε βοηθά ούτε τη διατύπωση, ούτε την αντιπαράθεση απόψεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ