Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυξήσεις και άλλα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΙ ΑΛΛΕΣ αυξήσεις στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μπαίνουν σε ισχύ, ενώ μειώνονται οι υπεραστικές και διεθνείς συνδιαλέξεις. Κι επειδή δεν πρόκειται για προσπάθεια προώθησης των διεθνών σχέσεων των Ελλήνων, αλλά για μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα, δικαίως θα διαμαρτυρηθεί ο κόσμος.

Αν το υπολογίσετε, μάλιστα, και προσθέσετε πόσα πληρώνουμε στον ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την κινητή τηλεφωνία, που είναι σήμερα μια πραγματικότητα, μάλλον θα καταλήξετε στο ότι μας έρχεται πολύ ακριβά η επικοινωνία μας. Αν η επικοινωνία γινόταν συνεχώς πιο προσιτή και, ιδιαίτερα, στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ανάπτυξη, αλλά η κυβέρνηση δεν τα βλέπει έτσι τα πράγματα.

«ΕΠΕΤΕΙΟΣ» της υπόθεσης των Ιμίων χτες και διάφορα ακούσαμε σε τηλεοπτικά κανάλια και, επίσης, πολλά διαβάσαμε στις εφημερίδες. Ομως, όσο κι αν προσπαθούν να βγάλουν άκρη σ' αυτήν την υπόθεση με αστυνομικό τρόπο και με βάση τα γεγονότα, μάλλον θα απογοητευτούν.

Ο μόνος τρόπος να εξηγήσει κανείς αυτήν την ιστορία, είναι να αποκτήσει κριτήρια για το πώς δρα η κυβέρνηση και πώς ιεραρχεί τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι πρόσφατες επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία είναι, ίσως, ένα πολύ καλό πεδίο για να αποκτήσει κανείς τέτοια κριτήρια, καθώς και η υπόθεση του απεμπλουτισμένου ουρανίου, που δεν έχει ακόμα ξεχαστεί.

ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ επιλογή αυτή του πρωθυπουργού, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 4 Φλεβάρη στην Ινδία! Μια φορά κι αυτός να πάει κάπου που έχουν καταστραφεί από σεισμό και να μην του ζητήσουν ευθύνες για τη στήριξη των σεισμοπαθών. Γιατί εδώ, βέβαια, έχει ακούσει πολλά επ' αυτού.

Θα συνοδεύεται, φυσικά, και από επιχειρηματίες, γιατί σε αυτές τις επαφές κυβερνήσεων είναι γνωστό ότι η προώθηση συμφερόντων είναι που μετράει. Τα υπόλοιπα περί σχέσεων των λαών και του πολιτισμού είναι, απλά, το περιτύλιγμα. Δυστυχώς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ