Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ασχετο με την οικονομία , τώρα, το ΧΑΑ!!

Αποκαλυπτική πραγματικά της ευκολίας της κυβέρνησης να ψεύδεται και να εξαπατά τον ελληνικό λαό, ήταν η χτεσινή ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου στη Βουλή, ο οποίος υποστήριξε ότι δε σχετίζεται με την πορεία της οικονομίας ο χρηματιστηριακός δείκτης, ενώ εγκάλεσε όσους επένδυσαν για την απώλεια των χρημάτων τους!

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, δήλωσε χτες ότι το Χρηματιστήριο είναι «αποσυνδεμένο από την πορεία της οικονομίας» όπως ακριβώς ήταν «συνδεδεμένο όταν πριν δυο χρόνια, ο δείκτης ήταν σε άνοδο! Αιτιολογώντας τη συνεχή πτώση του Χρηματιστηρίου, ο Γιάννος Παπαντωνίου την απέδωσε στη χρονική συγκυρία και στον διεθνή παράγοντα λέγοντας ότι η μετάβαση στις ώριμες αγορές έχει ένα προσωρινό κόστος. Αποχωρούν οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών αναζητώντας υψηλότερους κινδύνους και αποδώσεις. Παράλληλα η διεθνής οικονομική κρίση καθυστερεί την έλευση επενδυτών των ώριμων αγορών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόκειται για «ευαίσθητη συγκυρία που αποσυνδέει την πορεία του Χρηματιστηρίου από την πορεία της οικονομίας, ζητώντας «την εμπιστοσύνη των επενδυτών». Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες σε όσους επένδυσαν στη Σοφοκλέους λέγοντας ότι «οι Ελληνες επενδυτές δείχνουν μια υπερβολική βιασύνη να αποκομίσουν κέρδη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη βασικά στοιχεία της λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς. Εμείς πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι θετικό αλλά χρειάζεται προσοχή».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχρισε συνένοχο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι την περίοδο της ανάπτυξης του ΧΑΑ (1999) ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε για «ανθηρό μέλλον» του Χρηματιστηρίου. Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιχειρεί να καταστρέψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να ρίξει το Χρηματιστήριο και να πλήξει την κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ δε συγχωρεί στο ΠΑΣΟΚ την «επιτυχία» της ένταξης της χώρας στη Ζώνη του ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ