Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αυταπάτες για εξυγίανση του Χρηματιστηρίου

Διαφωνία Δαμανάκη για την υποστήριξη της πρότασης μομφής

Υπέρ της πρότασης μομφής τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του, καταλογίζοντας «τεράστιες προσωπικές ευθύνες» στον Γ. Παπαντωνίου για την πορεία του Χρηματιστηρίου, χωρίς, όμως, να αμφισβητήσει το ρόλο που αυτό παίζει στην οικονομία και στην καταλήστευση των μικροκαταθετών. Πρότεινε δε τη λήψη «θεσμικών μέτρων», προκειμένου να εξυγιανθεί το Χρηματιστήριο.

Εκανε αναφορά απλώς στην τακτική των κομμάτων έναντι του Χρηματιστηρίου, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κερδοσκόπησε πολιτικά με την άνοδο του Χρηματιστηρίου και τον «πολιτικό τζόγο» της κυβέρνησης τον πληρώνουν σήμερα χιλιάδες μικροεπενδυτές. Για τη ΝΔ, είπε ότι και αυτή από τη δική της πλευρά επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά με την πτώση του Χρηματιστηρίου, αλλά «τα σπασμένα και πάλι θα τα πληρώσουν οι μικροεπενδυτές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι το κόμμα του καταδικάζει την τακτική των δύο κομμάτων και «τις δύο όψεις αυτού του δικομματικού παιχνιδιού». Ανέφερε ότι «προεκλογικά και μετεκλογικά έγινε πεδίο δικομματικού ανταγωνισμού και καλλιεργήθηκε στην ελληνική κοινωνία μία ψυχολογία επικίνδυνη για την οικονομία, για την κοινωνία, ακόμα και για τον ίδιο τον πολιτισμό μας».

Αιτιολογώντας τη θετική ψήφο του κόμματός του στην πρόταση της ΝΔ, είπε ότι «θα καταψηφίσουμε τον Παπαντωνίου για την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση στο Χρηματιστήριο και γιατί τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις τεράστιες προσωπικές πολιτικές ευθύνες, που έχει στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του».

Τη διαφωνία της με τη στάση του ΣΥΝ εξέφρασε, με δήλωσή της, η Μ. Δαμανάκη, κατηγορώντας τον Ν. Κωνσταντόπουλο ότι ανακοίνωσε τη θέση για υπερψήφιση της πρότασης της ΝΔ «αιφνιδίως και χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση όλων των βουλευτών». Αναφέρει ότι ο ΣΥΝ δεν έπρεπε να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ, αφού, όπως λέει, οι κυβερνητικές ευθύνες δεν είναι νοητό να οδηγήσουν σε «κοινοβουλευτική στήριξη των σχεδίων της συντηρητικής παράταξης».

Αργά το βράδυ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού, με δελτίο Τύπου, ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΝ και είχε πει τη γνώμη της και ότι η Μ. Δαμανάκη αναζητήθηκε, αλλά δε βρέθηκε. Ετσι ενημερώθηκε η συνεργάτιδά της. Ασκεί, μάλιστα, κριτική στην Μ. Δαμανάκη, σημειώνοντας πως την αντίθεσή της «...επέλεξε να γνωστοποιήσει με δελτίο Τύπου, διανέμοντάς το στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μάλιστα, την ώρα που ο πρόεδρος του Συνασπισμού μιλούσε στη Βουλή. Τα συμπεράσματα για τον καθένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ