Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Οι «φούσκες» είναι... «παιδική ασθένεια»!

«Να μην εφησυχάζουμε». Με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός στην ομάδα βουλευτών του κόμματός του που τον επισκέφτηκαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κ. Σημίτης θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, φρόντισε να «χαϊδέψει» τα αυτιά των βουλευτών του χαρακτηρίζοντας την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σαν «εμπροσθοφυλακή της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από το Χρηματιστήριο, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ «αποβλέπει στην καταρράκωση της οικονομίας» ενώ αντίθετα, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ θέλει την «πρόοδο της πραγματικής οικονομίας» αφού, συμπλήρωσε, κριτήριο της πολιτικής της κυβέρνησης «δεν πρέπει να είναι οι επιδόσεις του Χρηματιστηρίου»... Κατά μια εκδοχή, επίσης, ο Κ.Σημίτης εμφανίζεται να χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στη Σοφοκλέους σαν «παιδική ασθένεια του Χρηματιστηρίου»! Την ίδια ώρα βέβαια, κάποιοι από τους συνομιλητές του πρωθυπουργού τον εμφάνιζαν χτες να έχει εκφράσει τη «θλίψη» του για τα θύματα του Χρηματιστηρίου, κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης.

Το ενδιαφέρον πάντως από τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές, ήταν η αίσθηση την οποία εντέχνως άφηναν να διαχέεται και οι δυο πλευρές, σύμφωνα με την οποία ο Κ. Σημίτης φέρεται να άφησε τους βουλευτές του με την «εντύπωση» ότι επιθυμεί αλλαγές στην κυβέρνηση, αλλά πως αυτές δε θα γίνουν υπό πίεση και πως η πρόταση μομφής της ΝΔ απομάκρυνε το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού...

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός φέρεται να εκτίμησε ότι τελικά θα λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι το ΠΑΣΟΚ από το '95 και μετά είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά κριτήριο είναι οι εκλογές.

Από την πλευρά των βουλευτών, τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο κέντρο πολιτικών αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ του ανασχηματισμού, άλλοι έβαλαν κατά του ρόλου των μικρομεσαίων στελεχών στα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς, ενώ υπήρξαν επικρίσεις κατά υπουργών, επειδή, όπως ειπώθηκε, «δεν μπαίνουν στη φωτιά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ