Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
{Αν χωράει} «Τα παιδιά του δρόμου» στα ελληνικά σχολεία

«Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών» είναι ο τίτλος του προγράμματος που διοργανώνει η UNICEF στα σχολεία όλης της χώρας και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα μεγάλα προβλήματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές για τα προβλήματα των παιδιών σε άλλα μέρη της Γης και να ευαισθητοποιηθούν γι' αυτά, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το εκπαιδευτικό υλικό που ετοίμασε η UNICEF, στέλνεται σε 18.000 σχολικές μονάδες όλης της χώρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια). Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα παιδιά του δρόμου και αναμένεται ότι ακόμα περισσότερα σχολεία θα συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται με εκδηλώσεις που θα γίνουν στα σχολεία στο τέλος της σχολικής χρονιάς και με την απονομή του αναμνηστικού διπλώματος για τα σχολεία που συμμετείχαν.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να λάβουν το υλικό μπορούν να απευθυνθούν στα κεντρικά γραφεία της UNICEF στο τηλέφωνο 7484.184 (κ. Ράνια Μακρή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ