Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Βγήκαν στο δρόμο για τη χωματερή

Με κεντρικό σύνθημα «η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος δεν ανταλλάσσονται με χρήμα», κάτοικοι του Καματερού διατράνωσαν - κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χθες το πρωί - την έντονη αντίδρασή τους για τις επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η λειτουργία της μοναδικής για όλη την Αττική μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που λειτουργεί στα Α. Λιόσια. Συγκεκριμένα, δεκάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου της πόλης, συγκεντρώθηκαν στη στάση λεωφορείων «Μανάρα», κλείνοντας την οδό Φυλής και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο, όπου και μίλησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Κ. Κουτουρέλης, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Καματερού» (ΔΕΚ), αφού επισήμανε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, ζήτησε συνολική λύση του προβλήματος, τοποθετώντας πέντε βασικούς άξονες: Την εφαρμογή αυστηρού, δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος λειτουργίας νέων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Τη λειτουργία αντίστοιχων εργοστασίων ανακύκλωσης και των σταθμών μεταφόρτωσης. Το κλείσιμο των παράνομων χωματερών. Τη μη εγκατάσταση νέων κυττάρων. Και, τέλος, την εξασφάλιση χρηματοδότησης και υλοποίησης επιστημονικής μελέτης για τις συνέπειες της χωματερής στην υγεία και το περιβάλλον.

Αλλωστε, όπως επισημαίνει και σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΚ, που μοιράστηκε χτες στους κατοίκους, «απαιτείται διαρκής λαϊκός αγώνας και όχι μία κατ' έτος κινητοποίηση για την τιμή των όπλων και τη φιλοτέχνηση αγωνιστικού προφίλ, που μοναδικό στόχο έχει τη διεκδίκηση ενός πιο αξιοπρεπούς μεριδίου από την πίτα των αντισταθμιστικών οφελών». Κάτι, που, όπως όλα δείχνουν, επιδιώκει ο δήμαρχος Καματερού.

Πράγματι, στην ομιλία του, ο δήμαρχος, Χρ. Δανάκος, ως κύριο αίτημα προέβαλε την ανάγκη να υπάρξει ανακατανομή των αντισταθμιστικών οφειλών, που κάθε χρόνο δίνει η κυβέρνηση για την όχληση η οποία προκαλείται στους δήμους από τη λειτουργία της χωματερής. Σημειώνεται ότι μεθαύριο Πέμπτη 15 Φλεβάρη, γίνεται η διανομή των αντισταθμιστικών οφελών.

Στη συγκέντρωση, επίσης μίλησαν ο Π. Χλούπης, επικεφαλής της παράταξης «Καματερό Νέα Πορεία», ο Θ. Μπιζάς από το «Νέο Ξεκίνημα» και ο Π. Τράκας από τη «Δημοκρατική Λαϊκή Ενότητα Καματερού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα τα σκουπίδια στα Ανω Λιόσια (2007-03-30 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση για την απομάκρυνση της χωματερής (2004-12-10 00:00:00.0)
Να μπει τέλος στον εμπαιγμό (2004-11-23 00:00:00.0)
Πολιτική για τα ...σκουπίδια (2004-01-25 00:00:00.0)
Εμμέσως πλην σαφώς κατά του σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ (1996-06-22 00:00:00.0)
Χωματερές, πλέον, θα είναι οι δρόμοι (1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ