Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα συγκέντρωση για την απομάκρυνση της χωματερής

Την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Δεκέμβρη, στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι και οι φορείς των Ανω Λιοσίων και των άλλων Δήμων του Θριασίου Πεδίου για την απομάκρυνση της χωματερής από την περιοχή τους. Το επόμενο βήμα είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μετά τη συγκέντρωση θα γίνει πορεία μέχρι τη Βουλή. Η απόφαση της νέας συγκέντρωσης πάρθηκε στην προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, με τη συμμετοχή δημοτικών παρατάξεων και άλλων φορέων.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τη συνάντηση που έγινε προχτές με τον υφυπουργό Εσωτερικών Αθ. Νάκο υπεύθυνο για τις χωματερές, ο οποίος κρυμμένος πίσω από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να χωροθετήσει τη Φυλή για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί θα χαθούν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τελικά και κάτω από την πίεση αρκέστηκε να υποσχεθεί όπως τονίστηκε να θέσει το θέμα στην κυβερνητική επιτροπή.

Οσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη επισήμαναν ότι και οι απαντήσεις του υφυπουργού δηλώνουν την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας κατοίκων και φορέων όλων των δήμων του Θριασίου αλλά και όμορων (Πετρούπολη, Καματερό κ.α.) που πληρώνουν τις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής στα Ανω Λιόσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ