Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΕΡΙ ΖΟΥΙΓΚΟΦ
Ο Αϊ Βασίλης είναι λέρα

Ο Αϊ Βασίλης είναι λέρα γιατί έγινε πρόχειρα. Ενώ διαθέτει μια θαυμάσια ιδέα, οι δημιουργοί του τον «ξεπέταξαν». Ενας παρακμασμένος Αϊ Βασίλης, ξέρετε απ' αυτούς που γεμίζουν τους δρόμους τώρα τις γιορτές, προσπαθεί να επιβιώσει. Πίνει, βρίζει, κλέβει, εξαπατά. Τελικά, η καρδιά του «λυγίζει» - και γίνεται χρήσιμος - για ένα παιδί-χοντρομπαλά, που όλοι το κατατρέχουν (γιατί είναι χοντρό).

Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν τον κινηματογράφο σαν ένα κερδοφόρο «αστείο». Ανάμεσα σε αυτούς πρώτοι και καλύτεροι οι δημιουργοί αυτής της ...Λέρας. Που για να τραβήξουν την προσοχή (λέγε με εισιτήριο) δε διστάζουν να χυδαιολογούν. Τέτοιες «κακές κουβέντες», χωρίς μάλιστα λόγο, πρώτη φορά άκουσα μαζεμένες σε κινηματογραφικό έργο. Βρισιές να ακούσουν τα αυτιά σας και, μάλιστα, μπροστά σε μικρά παιδιά!

Το έργο, για να μην ξεχνιόμαστε, απευθύνεται σε νέους, σε πολύ νέους ανθρώπους. Αντιλαμβάνεστε τι πανέξυπνο μποναμά θα λάβουν για να πλουτίσουν το ήδη πλούσιο από βρισιές λεξιλόγιό τους. Μην ακούσετε ή διαβάσετε ανατρεπτικό μπλακ χιούμορ και άλλες αηδίες. Είναι μια φθηνή ταινία. Φθηνή με όλες τις έννοιες της λέξης.

Παίζουν-βρίζοντας: Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Τόνι Κοξ, Λόρεν Γκράχαμ, Μπρετ Κέλι, Τζον Ρίτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ