Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Ταϊλάν

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση βρίσκεται η υπόθεση Σινάν Μποσκούρτ (Ταϊλάν) καθώς, παρά το γεγονός ότι ο Κούρδος αγωνιστής διανύει ήδη το δεύτερο μήνα απεργίας πείνας ζητώντας να μην εκδοθεί στη Γερμανία και η υγεία του παρουσιάζει σοβαρή επιδείνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει καταλήξει ακόμα σε απόφαση.

Τα παραπάνω σημείωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου μέλη της Επιτροπής Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και μη έκδοση του Ταϊλάν. Οπως υπογράμμισε ο Φρατ, συναγωνιστής του Ταϊλάν, τα ανησυχητικά συμπτώματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο κρατούμενος αγωνιστής (ζαλάδες, πόνοι στο συκώτι, εμετοί που οδηγούν σε αφυδάτωση και σωματική εξάντληση) μεγαλώνουν τις ευθύνες των υπευθύνων που σιωπούν. Αλλωστε η επιδείνωση της υγείας του Ταϊλάν είναι ο λόγος για τον οποίο, αναμένεται να φτάσει σήμερα στο νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αντ. Αντανασιώτης τόνισε ότι ο Κούρδος αγωνιστής κρατείται ήδη για οκτώ μήνες στη φυλακή, χωρίς καν τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, καθώς εκκρεμεί υπουργική απόφαση.

Τέλος, ο Δημ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, εστίασε στην καθοριστική σημασία που αποκτά η έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων απέναντι στο διωκόμενο για την πολιτική του δράση αγωνιστή. Στήριξη που πρέπει να αποτυπωθεί σε κινητοποίηση και άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, όταν μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός επιμένει ότι το ζήτημα είναι νομικό και όχι πολιτικό.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Σάββατο, 11/12, στις 12.30μμ, στα Προπύλαια. Η συγκέντρωση θα πλαισιώσει τους δύο συναγωνιστές του Ταϊλάν που αλληλέγγυοι στο σύντροφό τους συμμετέχουν σε απεργία πείνας για πάνω από είκοσι μέρες. Επιπλέον, την Πέμπτη, 16/12, στις 7.30μμ, η Επιτροπή οργανώνει συναυλία, και πάλι στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ