Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθωρισμός «θα» από Σουφλιά

Ενα καλάθι γεμάτο ανούσια «θα» - προφανώς λόγω των ημερών... - εισέπραξε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ κατά την επίσκεψή της στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, για διάφορα πολεοδομικά, χωροταξικά και άλλα ζητήματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλου, αμέσως μετά τη συνάντηση, συζητήθηκαν 14 συνολικά θέματα, μεταξύ των οποίων:

  • Η οριστικοποίηση των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων, τα οποία έχουν προχωρήσει, αλλά εκκρεμεί το εθνικό χωροταξικό σχέδιο, στο οποίο πρέπει αυτά να προσαρμοστούν. Για το θέμα αυτό, ο υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει πως αποτελεί βασικό του μέλημα...
  • Η έκδοση προδιαγραφών για την Οργανωμένη Ανάπτυξη Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, για τις οποίες ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει αν και εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένα αιτήματα.
  • Η χρηματοδότηση και διασφάλιση συμβατότητας Περιοχών Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (αφορά την ιδιωτική πολεοδόμηση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς) με τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι το θέμα των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους ιδιώτες θα κλείσει το Γενάρη.
  • Η έγκαιρη ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών που τώρα απαιτούν 10 και 15 χρόνια. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι μετά το Γενάρη 2005 θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που εκκρεμούν από το 1997, ενώ θα υπάρξουν και σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις στο νέο νόμο για τις οικοδομικές άδειες.
  • Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την απλούστευση των διαδικασιών αναπλάσεων αστικών περιοχών, με την οποία, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα μπουν στο παιχνίδι και οι ιδιώτες...
  • Η απόδοση πολεοδομικών και άλλων αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σκοντάφτει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Η επιχορήγηση των Δήμων από το ΕΤΕΡΠΣ (για το οποίο ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι χρωστάει πολλαπλάσια από όσα εισπράττει) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡ.
  • Η εξασφάλιση κονδυλίων για απαλλοτριώσεις για τις οποίες προτείνεται να υπάρξει ειδικό κρατικό ταμείο, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι δήμοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ