Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα σχέδια η ανακύκλωση αποβλήτων κατασκευών

Ενάμιση χρόνο και πλέον (από τις 12 Μάρτη 2003, που το πρωτοπαρουσίασε η τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις παραμένει... σχέδιο!

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, προωθεί και πάλι, αλλά με νέες υπογραφές, το σχέδιο αυτό του ΠΔ... Στο συγκεκριμένο καθορίζονται όροι και προϋποθέσεις για την εναλλακτική διαχείριση, συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και αξιοποίηση των αποβλήτων αυτών από εγκεκριμένες μονάδες, συμβεβλημένες με εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης. Ως διαχειριστές για τη συγκέντρωση και μεταφορά των αποβλήτων καθορίζονται οι εργολάβοι, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν συγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης για κάθε έργο. Παράλληλα ο Οργανισμός Αθήνας καθίσταται αρμόδιος για τη σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας με εγκεκριμένα συστήματα, χωρίς δαπάνη του Δημοσίου.

Ως τελικός στόχος, για το διάστημα 2008 - 2015 τίθεται να έχει καταστεί δυνατή η αξιοποίηση τουλάχιστον του 80% κατά βάρος των παραγομένων αποβλήτων, από το οποίο να ανακυκλώνεται τουλάχιστον το 50%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ