Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Περισσότερες «μπίζνες» από τους δήμους

Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ...ανάπτυξη ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα που συζήτησαν στη συνάντησή τους ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ χτες. Ο υπουργός ζήτησε η συμβολή αυτή να συντελεστεί με... επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και η ΚΕΔΚΕ έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και του... ΣΕΒ για «κοινή πρωτοβουλία», με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας! Το αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που υπηρετεί και ουσιαστικά επιβάλλει τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις υπάρχει και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) αντιμετωπίζει θετικά αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλου μετά το τέλος της συνάντησης, τέθηκε και το θέμα της αγοράς, καθώς «υπάρχει συγκεκριμένη αγωνία, γιατί κοντά στο φαινόμενο των πλανοδίων, του παραεμπορίου, των πολυκαταστημάτων, πλησιάζει και ο "κίτρινος πυρετός"». Από την πλευρά του, ο Δ. Σιούφας δήλωσε συμπερασματικά ότι «ξεκινάει μια νέα εποχή συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και της Αυτοδιοίκησης», επιβεβαιώνοντας τη σύμπνοια απόψεων σε πολλά ζητήματα.

Στην πολύωρη συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά ακόμη ζητήματα, όπως: Το αίτημα του υπουργείου για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα προβλήματα των δήμων με τη ΔΕΗ, που θα συζητηθεί και σε ειδική συνάντηση. Η διάδοση του φυσικού αερίου σε όλα τα δημοτικά καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ