Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Θετικός απολογισμός έργων

Φιλόδοξο είναι και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2005. Και όλα αυτά όταν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος αποφάσισε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για κατοικίες και καταστήματα

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Θετικός ήταν ο απολογισμός του προγράμματος έργων για το 2004 στο Δήμο Νίκαιας ενώ φιλόδοξο είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και για το 2005. Η σχετική συζήτηση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7-12-04). Αξίζει να σημειωθεί πως ο απολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα υπερψηφίστηκαν και από το συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Νίκαια Ανθρώπινη Πόλη» με επικεφαλής τον Β. Τράπαλη, ενώ καταψήφισε ο Β. Κίτσος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή».

Πρέπει να επισημανθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για κατοικίες και καταστήματα αλλά μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες κλπ. Και αυτό κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει μετατρέψει τους δήμους σε έναν ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό. Με αυτό το δεδομένο, τόσο ο θετικός απολογισμός των έργων για το 2004, όσο και το φιλόδοξο πρόγραμμα για το 2005, προσλαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας αυτή τη χρονιά, κατάφερε να εξασφαλίσει και να προωθήσει σημαντικά έργα για την πόλη. Ολοκληρώθηκαν η πλατεία Κουμπάκη και η κατεδάφιση και η ανοικοδόμηση των νέων κτιρίων των σχολών «Ηράκλειτος». Ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος των έργων οδοποιίας στην Ανω Νεάπολη και ασφαλτοστρώθηκε σημαντική επιφάνεια στο οδικό δίκτυο της πόλης. Ολοκληρώνεται το 7ο Γυμνάσιο και παραδόθηκαν τα κτίρια του 22ου και 18ου Δημοτικών σχολείων. Η ανάπλαση του Δημοτικού Κηποθεάτρου και της πλατείας Ηρώων αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μικρές αλλά μεγάλης σημασίας παρεμβάσεις έγιναν στις εισόδους της πόλης με στόχο τη βελτίωσή τους. Με την ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου του «Κατράκειου», ο Δήμος έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα συνεργεία του δήμου καθώς και για την πυροπροστασία του λόφου της Δεξαμενής. «Αυτό δε σημαίνει, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, ότι η διοίκηση του δήμου δε βλέπει με κριτική ματιά ορισμένα ζητήματα όπως την ανάγκη να υπάρξει η κατάλληλη υποδομή μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και από άλλους φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αναγκαίων έργων. Πως πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο δίνονται τα έργα μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ποιες προτεραιότητες καθορίζουν τις επιλογές τους».

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2005 περιλαμβάνει κατά σειρά προτεραιότητας τα έργα:

- Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων με κύριο βάρος την περιοχή της Ανάληψης.

- Σχολικά κτίρια και Παιδικοί Σταθμοί (19ο Δημοτικό σχολείο, Παιδικός και Βρεφονηπιακός σταθμός και κατασκευή Δημοτικού κτιρίου και Παιδικό σταθμό στην οδό Επικούρου).

- Αναπλάσεις οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης.

- Ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα. Πολιτιστικές υποδομές όπως Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Εθνικής Αντίστασης, ολοκλήρωση του Δημοτικού Κηποθεάτρου, Θέατρο στο χώρο της «Μηχανικής Καλλιέργειας».

- Παρεμβάσεις σε ελεύθερους χώρους για μεγαλύτερη χρηστικότητα από τους δημότες.

- Βελτίωση και επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, απαλλοτριώσεις εκτάσεων για δημιουργία πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων καθώς βέβαια και οι απαραίτητες μελέτες για να γίνουν όλοι οι στόχοι έργα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλοκαίρι πολιτισμού στη Νίκαια (2010-06-24 00:00:00.0)
Νίκαια του πολιτισμού (2010-06-16 00:00:00.0)
Αρχή με «Λυσιστράτη» στο «Κατράκειο» (2009-06-25 00:00:00.0)
Τίμησε τον Μίκη (2006-07-01 00:00:00.0)
Πλούσιο έργο χωρίς χαράτσια (2005-11-08 00:00:00.0)
Απατεωνιά πρώτου μεγέθους (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ