Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη «πειρατή» λογισμικού

Αλλος ένας Ελληνας, 35 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία κατηγορούμενος για πειρατεία λογισμικού μέσω του διαδικτύου. Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη του κατηγορούμενου μετά από έρευνα που ξεκίνησε με τη σύλληψη δύο ατόμων στα μέσα του προηγούμενου μήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο 35χρονος είχε πελατολόγιο 17.000 ατόμων και τα λογισμικά, που είχε στην κατοχή του παρανόμως, είχαν ως αντικείμενο τη σχεδίαση μηχανολογικού εξοπλισμού. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.280 CD-ROM και DVD, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, ισάριθμοι σκληροί δίσκοι με δύο αντιγραφικά μηχανήματα. Ο κατηγορούμενος, είχε μάλιστα σκοπό να διανέμει το παράνομο λογισμικό και σε πόλεις της επαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 Νοέμβρη, είχαν συλληφθεί δύο άτομα που διακινούσαν παράνομα παρόμοιο λογισμικό. Τα πνευματικά δικαιώματα του εν λόγω λογισμικού, ανήκαν σε πολυεθνική εταιρία και το ύψος της ζημιάς που είχε υποστεί άγγιζε τα 360 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ