Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Τρίτη η δίκη του Λ. Σιδέρη

Μετά από δύο αναβολές, λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού διευθυντή, δικάζεται την Τρίτη (14/12/2004) στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο ο Λ. Σιδέρης με τις κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής, απλή εξύβριση και απλές σωματικές βλάβες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λ. Σιδέρης είχε συλληφθεί στις 27 Οκτώβρη 2002 έξω από το Εφετείο, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την κλήση σε απολογία του Γ. Σερίφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το κατηγορητήριο περιλάμβανε κατηγορίες για πέντε αδικήματα. Σύσταση και συμμορία με βάση τις διατάξεις του τρομονόμου, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, απρόκλητη εξύβριση και απρόκλητες σωματικές βλάβες. Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κ. Παπαδάκης, συνήγορος του Λ. Σιδέρη, ήταν η πρώτη απόπειρα εφαρμογής του τρομονόμου στην καθημερινή πολιτική πρακτική. Στην Εισαγγελία το κατηγορητήριο τροποποιήθηκε ριζικά και τελικά παραπέμφθηκε με τις κατηγορίες που αναφέραμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ